Προχωρά η αγροτική οδοποιία στο Αντρώνι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Κοινότητας Αντρωνίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, από τη ΣΑΕ 401 (Ταμείο Μολυβιάτη).

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Παναγιώτη Φλέσσα, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Λασιώνος κ. Λύσανδρο Παναγόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντρωνίου κ. Γεώργιο Μπαντούνα πραγματοποίησαν αυτοψία στα σημεία που εκτελείται το έργο της βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας Αντρωνίου.

Κατά την αυτοψία συζητήθηκε με τον ανάδοχο εργολάβο η πορεία του έργου, ο προγραμματισμός και οι δυσκολίες εκτέλεσής του καθώς και τα σημεία που πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε:

«Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα σχετικά με το έργο αυτό, περνώντας από διάφορα εμπόδια και δυσκολίες για τα οποία δεν φέρει ευθύνες η Δημοτική μας Αρχή, φτάσαμε σήμερα να το υλοποιούμε αρκετά χρόνια μετά. Το γεγονός ότι χρήματα από το ταμείο Μολυβιάτη (2007) φτάνουν να εκτελούνται το 2022, έχοντας απασχολήσει όλες τις Δημοτικές Αρχές που έχουν περάσει από τότε μέχρι σήμερα, με επικαιροποιήσεις, ανατιμολογήσεις, επαναπροσδιορισμούς κλπ, προκαλεί προβληματισμό.

Πρόκειται για ένα έργο απολύτως αναγκαίο και χρηστικό για τους κατοίκους της Κοινότητας Αντρωνίου και της ευρύτερης περιοχής. Η ολοκλήρωσή του, που ελπίζουμε να γίνει σύντομα, θα δώσει ουσιαστικές λύσεις προσβασιμότητας των κατοίκων του Αντρωνίου στις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις. Η αγροτική οδοποιία είναι ένας τομέας αιχμής για τη Δημοτική μας Αρχή, όπως φαίνεται και από τις εξασφαλισμένες πιστώσεις του Δήμου από διάφορα προγράμματα ύψους άνω των 5.000.000 ευρώ προκειμένου να έχει ο Δήμος μας ένα άρτιο δίκτυο αγροτικών δρόμων».

Ο κ. Φλέσσας από την πλευρά του δήλωσε: «Ένα έργο που μας έχει βασανίσει εδώ και πολλά χρόνια επιτέλους υλοποιείται και παραδίδεται πως προς χρήση στους δημότες μας. Η πρόσβαση πλέον γίνεται γρηγορότερη και ασφαλέστερη αφού οι παρεμβάσεις βελτιώνουν τη βατότητα σε δύσκολα σημεία με γνώμονα τη βελτίωση της διαβίωσης των συνδημοτών μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια υλοποίησης έργων και ταυτόχρονα εξασφάλισης νέων πιστώσεων. Τονίζω τέλος ότι δεν υπάρχουν έργα Δημοτικών Αρχών και Δημάρχων, υπάρχουν έργα δημοτών και φορολογουμένων πολιτών και σκοπός μας είναι να μη χάνονται εξασφαλισμένες πιστώσεις».

Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε: «Χρηματικοί πόροι που είχαν εξασφαλιστεί πριν τους Καλλικρατικούς Δήμους, επί Δήμου Λασιώνος και παρέμεναν χρόνια βαλτωμένοι, έφτασε πλέον η ώρα να αξιοποιηθούν σε έργο. Μια σημαντική “ανάσα” για τους κατοίκους της κοινότητας Αντρωνίου στο ευαίσθητο θέμα της αγροτικής οδοποιίας. Προβληματικής βατότητας τμήματα δέχονται παρεμβάσεις που ταλαιπωρούσαν για πολλά χρόνια τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής».

Περισσότερα Νέα