Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας: Σημαντική η συνεισφορά του Φεστιβάλ Ολυμπίας στην καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας στη χώρα μας

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Η παιδική και νεανική ηλικία αποτελεί το πιο σημαντικό, ευαίσθητο κι ελπιδοφόρο κομμάτι κάθε ανθρώπου και κάθε κοινωνίας, το έργο ενός τέτοιου φεστιβάλ μάς αφορά όλους, διαπιστώνει στον χαιρετισμό του με αφορμή την φετινή διοργάνωση του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 20ης CAMERA ZIZANIO, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, υπογραμμίζοντας ότι στα 23 χρόνια λειτουργίας της, η πολυδιάστατη αυτή διοργάνωση αποδεικνύει συνεχώς την αξία και τη δυναμική της, τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα των συντελεστών της, την αυξανόμενη αναγνώριση και ακτινοβολία της. «Θα μπορούσε μια τόσο ζωντανή γιορτή του νεανικού σινεμά να προσαρμοστεί στους περιορισμούς που επιβάλλει μια πανδημία; Η απάντηση βγαίνει αβίαστα από το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, που αποτυπώνει την ευρηματικότητα των διοργανωτών αλλά και το αμείωτο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στον χαιρετισμό του τονίζει: Για μία ακόμη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ανοίγει τα φτερά του, για να μεταφέρει μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους, στο μαγικό κόσμο της Έβδομης Τέχνης, με ταινίες που αφορούν τα παιδιά και τους νέους, είτε γιατί αυτοί είναι οι ήρωές τους είτε γιατί είναι οι ίδιοι οι δημιουργοί τους. Και επειδή η παιδική και νεανική ηλικία αποτελεί το πιο σημαντικό, ευαίσθητο κι ελπιδοφόρο κομμάτι κάθε ανθρώπου και κάθε κοινωνίας, το έργο ενός τέτοιου φεστιβάλ μάς αφορά όλους.

Στα 23 χρόνια λειτουργίας της, η πολυδιάστατη αυτή διοργάνωση αποδεικνύει συνεχώς την αξία και τη δυναμική της, τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα των συντελεστών της, την αυξανόμενη αναγνώριση και ακτινοβολία της. Η συμμετοχή κινηματογραφιστών από δεκάδες χώρες, τα ενδιαφέροντα αφιερώματα, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα καλλιτεχνικά αλλά και αξιακά κριτήρια βράβευσης συνθέτουν το πολιτιστικό και κοινωνικό αποτύπωμά της.

Ιδιαίτερα όμως η ευκαιρία που δίνεται σε παιδιά και νέους από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, αποτελεί σημαντική συνεισφορά του Φεστιβάλ Ολυμπίας στην καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας στη χώρα μας, καθώς μάλιστα οι ταινίες προβάλλονται και σε σχολεία, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα μπορούσε μια τόσο ζωντανή γιορτή του νεανικού σινεμά να προσαρμοστεί στους περιορισμούς που επιβάλλει μια πανδημία; Η απάντηση βγαίνει αβίαστα από το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, που αποτυπώνει την ευρηματικότητα των διοργανωτών αλλά και το αμείωτο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Το Φεστιβάλ, ευαίσθητος δέκτης των αναγκών της κοινωνίας και της καλλιτεχνικής κοινότητας, προσφέρει διαδικτυακά όλο τον κινηματογραφικό του πλούτο και μας κάνει κοινωνούς των εκδηλώσεών του όπου και αν βρισκόμαστε.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και φέτος, την οποία αξίζετε άλλωστε όλοι εσείς που καταθέσατε τον καλύτερο εαυτό σας ώστε, παρά τις αυτονόητες δυσκολίες, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους να εκπληρώσει την αποστολή του και να επαυξήσει τη λάμψη του.

Περισσότερα Νέα