Πρόκριση μετά από ισοπαλία για τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου στο Κύπελλο ΕΣΣΠ2017

24 Ιουλίου - 17:05 Αθλητικά

Πρόκριση για την ΣΑ Πύργου με το κριτήριο Βερολίνου να αποφασίζει μετά το 2-2 του αγώνα που κράτησε σχεδόν 4 ½ ώρες την Κυριακή 30 Απρ.

Νίκη στην 1η ισοπαλία στις 2η – 3η και ήττα στην 4η σκακιέρα για την ομάδα μας.

Μπράβο στην ομάδα του Αγρινίου για την αγωνιστική της παρουσία και τα….370+ χλμ διαδρομής που έκανε.

Στον επόμενο γύρο Κυριακή 7 Μαΐου  η ομάδα του Πύργου θα αντιμετωπίσει τον ΑΣΟ Ναυπάκτου εκτός έδρας όπως και στις 6 προηγούμενες συναντήσεις μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Αγρίνιο και Πύργος παρουσιάστηκαν με πολλές απουσίες αλλά έδωσαν την ευκαιρία σε νεαρούς τους αθλητές να αγωνιστούν και να πάρουν εμπειρίες.

Οι Σολωμός Χαρ. 15χρ για την ΓΕΑ και Μακρίδης Δημ 10χρ για την ΣΑΠ αγωνίστηκαν με επιτυχία.

Συγκεκριμένα ο Σολωμός Χ αντιμετώπισε στην 4η σκακιέρα τον Δημήτρουλα Δημ και κέρδισε, ενώ ο Μακρίδης Δημ στην 3η έκανε ισοπαλία με τον Πεζούλα Κυρ.

Η ισοπαλία του Δημήτρη ήταν αυτή που έκρινε και την πρόκριση αφού ήταν η τελευταία χρονικά παρτίδα του αγώνα που έληξε οπότε αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Στην 1η σκακιέρα είχαμε για την ΣΑ Πύργου τον Παπαδόπουλο Θ να κερδίζει τον Κουντούσια Κων/νο και στην 2η τον Βόλφσων Μιχ να κάνει ισοπαλία με τον Τζότζολη Χαρ.

Στις 18 Ιουν η ΣΑ Πύργου θα διοργανώσει διασυλλογικό πρωτάθλημα με 4μελή ομάδες στον Πύργο όπου θα γίνει και η βράβευση της ομάδας για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Β ΕΣΣΠ 2017 και την άνοδό της στον Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία των μικρών στα ατομικά πρωταθλήματα της ΕΣΣΠ η ΣΑ Πύργου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα που θα γίνουν στο Ρίο Αχαΐας τέλος Ιουνίου.

Περισσότερα Νέα