Προμήθεια σύγχρονων οχημάτων στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας – Φορτηγό, πλυντήριο κάδων και κλαδευτικά μηχανήματα

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Δύο σύγχρονα οχήματα βαρέως τύπου και δύο ειδικά μηχανήματα κλαδέματος – περιποίησης πρασίνου αποκτά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» 1 και 2.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Βασίλη Αρβανίτη, υπεύθυνου οχημάτων, μηχανημάτων & πρασίνου και Φώτη Κωσταριά, υπεύθυνου του Τομέα Καθαριότητας. Το συνολικό κόστος των μηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 350.000 ευρώ με ΦΠΑ (200.000 από το «Φιλόδημος 1» με υποβολή πρότασης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και 150.000 από το «Φιλόδημος 2» με υποβολή πρότασης από τη νυν Δημοτική Αρχή).

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τα εξής οχήματα:

-Ένα φορτηγό με ανατρεπόμενο αμάξωμα.
-Ένα όχημα πλύσης κάδων απορριμμάτων.
-Προμήθεια κορφολογητή – κλαδευτικού δένδρων & θάμνων και χορτοκοπτικού μηχανήματος καθαρισμού ρείθρων – πεζοδρομίων.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, μετά την υπογραφή της σύμβασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παρά τις τεράστιες δυσκολίες λόγω της πανδημίας και της έλλειψης πιστώσεων, με σωστό σχεδιασμό και αξιοποίηση των αντίστοιχων χρηματοδοτικών εργαλείων, προχωράμε στην προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων που θα υποστηρίξουν τόσο τον τομέα της Καθαριότητας όσο και τα έργα οδοποιίας και άλλων υποδομών που εκτελούνται στο Δήμο μας. Με την προμήθεια των οχημάτων και του υποστηρικτικού μηχανολογικού εξοπλισμού θα καλύψουμε σημαντικές ανάγκες της Υπηρεσίας, ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην καθημερινή μάχη για έναν πεντακάθαρο Δήμο».

Σύμφωνα με τη σύμβαση, τα μηχανήματα προβλέπεται να παραδοθούν στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μέσα σε διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή. Το χρόνιο αίτημα των δημοτών για βελτίωση της καθαριότητας, ιδίως σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, σύντομα θα ικανοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, μιας και για πρώτη φορά ο Δήμος θα διαθέτει όχημα πλύσης κάδων, που τόσο πολύ το χρειάζεται.

Περισσότερα Νέα