Προς συστέγαση τα δύο ΕΠΑΛ του Πύργου; Συνάντηση Λιατσή με τους διευθυντές

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πύργου κος Γαβρίλης Λιατσής στο γραφείο του στο Λάτσειο.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Δήλωση Δημάρχου Πύργου: «Μετά από επικοινωνία που είχα με τα μέλη του Συλλόγου των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου και με την παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Παιδείας κ. Εξαρχόπουλου Παναγιώτη, διαπίστωσα ότι το προσεχές διάστημα θα μας απασχολήσει πάρα πολύ σοβαρά το θέμα της λειτουργίας των δύο ΕΠΑΛ Πύργου όσον αφορά την στέγασή τους.

Η εκτίμηση είναι ότι τα πράγματα όπως είναι σήμερα δεν είναι σωστά διότι

1)    Το 1ο ΕΠΑΛ στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο ενώ το 2ο ΕΠΑΛ σε ιδιωτικό κτήριο.

2)    Η μίσθωση του 2ου ΕΠΑΛ λήγει σε 2 μήνες. Άρα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα συνεχιστεί η μίσθωση του κτηρίου.

3)    Τα εμπόδια που υπήρχαν κατά το παρελθόν και  αφορούσαν στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ και την μετακίνηση των μαθητών μέσω του ΚΤΕΛ , και τα οποία θεωρούνταν αξεπέραστα , έχουν εξομαλυνθεί.

4)    Το παραπάνω κτήριο (1ο ΕΠΑΛ) είναι βέβαιο ότι έχει χώρους ανεκμετάλλευτους.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αγνοήσουμε την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπως αυτή θα εκφράσει την βούληση του Υπουργείου και ελπίζουμε ότι άμεσα όλοι θα συγκλίνουμε στην σωστή κατεύθυνση».

Δήλωση των εκπροσώπων του συλλόγου καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου :

(Πανόπουλος Αθανάσιος, Σακελάρη Βασιλική, Λυμπερόπουλος Παναγιώτης, Καούτσης Βασίλης)

«Ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου θεωρούμε ότι το κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ έχει δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης και από θέμα αιθουσών και από θέμα εργαστηρίων ώστε να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο ΕΠΑΛ Πύργου εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου καθηγητών τόνισαν επίσης  ότι το 2.000 το 1ο ΕΠΑΛ λειτουργούσε με 700 παιδιά, 36 τμήματα και 80 καθηγητές. Σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ έχει 150 παιδιά ενώ το 2ο ΕΠΑΛ 250 παιδιά.

Περισσότερα Νέα