Πρόσκληση Αυγερινοπούλου σε συζήτηση για την τουριστική προβολή της Ηλείας από τα Geo-routes της UNESCO

24 Ιουλίου - 18:50 Τοπικά

Ανοικτή πρόσκληση στους επαγγελματίες, φορείς και πολίτες που δραστηριοποιούνται στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος απευθύνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου σε συνεργασία με το πρόγραμμα Geo Routes υπό την αιγίδα της Unesco προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά σε συνάντηση-συζήτηση με θέμα την συμμετοχή της Ηλείας στο πρόγραμμα προβολής του τουριστικού προϊόντος με βάση την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του Νομού (Πολιτιστικές και Περιβαλλοντικές Διαδρομές).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/9 στις 18:00 μ.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (πρώην Νομαρχία) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων.

Βασικός προσκεκλημένος στην συνάντηση είναι ο κ. Γιάννης Μπαλακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gnomon Performance και εκπρόσωπος του Geo Routes για την Ελλάδα ο οποίος θα αναπτύξει τα θεματικά βιωματικά οδοιπορικά Geo Routes & Aegean Routes, τα οποία αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της άγνωστης Ελλάδας, και φέρνουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με την τοπική κοινωνία, καταγράφοντας τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού με σκοπό να βοηθούν στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.

Τι είναι τα Geo Routes

Τα Geo Routes καλύπτουν το ηπειρωτικό μέρος και τα Aegean Routes το νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας. Ο συνολικός σχεδιασμός βασίζεται σε 10 θεματικά ‘κλειδιά’ τα οποία κατέγραψε ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα, η οποία εποπτεύει το σκοπό υλοποίησης.

Τα 10 θεματικά «κλειδιά» που έχουν υιοθετήσει τα Geo Routes & Aegean Routes για να κωδικοποιούν και αποτυπώνουν τη θεματική ύλη κάθε οδοιπορικού:

Περιπατητικά μονοπάτια

Πολιτιστική Κληρονομιά

Χλωρίδα – Πανίδα (Βιότοποι, Υδροβιότοποι)

Ιστορία – Αρχαιολογία

Υδάτινοι Πόροι & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Υδροβιολογία Yποβρύχια αρχαιολογία

Μετακινήσεις Ξηράς
(4×4 – Motorbiking – Cycling)

Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά Αγροτουρισμός – Γαστρονομία Μεσογειακή Διατροφή

Θαλάσσιες Μετακινήσεις (Motoryachting – Sailing)

Τόποι θρησκευτικού ενδιαφέροντος

Τα Geo Routes & Aegean Routes βρίσκονται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό website με την αιγίδα της Unesco προσδίδεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η σημασία των οδοιπορικών και της διάδοσης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε μία κομβική περίοδο για το μέλλον της πατρίδας μας, με την εικόνα της να έχει πληγεί, η προβολή μίας Ελλάδας που εργάζεται, παράγει, εξάγει και πρωτοπορεί γίνεται πιο αναγκαία και ουσιαστική από ποτέ.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την συνάντηση εργασίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν στα τηλέφωνα 2621020474 και 6932454997 (αρμόδια Κλοκανά Ασπασία).

Περισσότερα Νέα