Προσοχή! Πολύ νερό το επόμενο πενθήμερο στην Ηλεία

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Αλλεπάλληλα κύματα ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων θα επηρεάσουν την περιοχή μας το επόμενο πενθήμερο.

Ειδικότερα, επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου. Έντονες καταιγίδες αναμένονται κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτή η εικόνα του καιρού θα διατηρηθεί έως και την Κυριακή 13/12, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ύφεσης με ήπια φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, αθροιστικά έως και την Κυριακή αναμένονται περισσότερα από 150 χιλιοστά βροχής.

Ο Δεκέμβριος φαίνεται να καλύπτει την υετική δυναμική του μέσα σε λίγες ημέρες, συνθήκες δυνητικά ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.
Η περίοδος ανομβρίας που διανύουμε, λόγω ενός φυσικού κύκλου επαναλειψιμότητας μεταξύ υγρών και ξηρών περιόδων, φαίνεται πως λαμβάνει τέλος με την επερχόμενη περίοδο πολλών βροχοπτώσεων. Το ανησυχητικό είναι, με βάση τα σενάρια της κλιματικής αλλαγής, πως τα φαινόμενα της ανομβρίας και των πλημμυρών αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον και να εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

Περισσότερα Νέα