Πρόστιμα για σπατάλη νερού στην Αρχαία Ολυμπία

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

Προειδοποίηση για επιβολή προστίμων προς τους σπάταλους καταναλωτές απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Δ.Ε.Υ.Α. Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τη διαπίστωση κατασπατάλησης νερού από τις αρχές του καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα αποθέματα νερού στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας δεν είναι ανεξάντλητα: «Ιδιαίτερα το καλοκαίρι όπου ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω ετεροδημοτών, ο κίνδυνος να μείνουμε χωρίς νερό, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης του, είναι υπαρκτός, δεδομένης και της παρατεταμένης ανομβρίας αλλά και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Παρά τη δυσμενή αυτή συγκυρία, έχει διαπιστωθεί κατασπατάληση του νερού ύδρευσης σε άλλες χρήσεις, ακόμα και στο πότισμα ολόκληρων χωραφιών! Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και υπονομεύει την επάρκεια ύδατος στον Δήμο μας, ενώ επισύρει πρόστιμα για τους παραβάτες. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους δημότες μας να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση νερού που παρέχεται από τη ΔΕΥΑ για ύδρευση και να φροντίζουν για τη σωστή διαχείριση και την εξοικονόμηση του νερού», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Σε περίπτωση που, παρά τις προειδοποιήσεις, δεν υπάρξει συμμόρφωση, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τον κανονισμό, επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες».

Περισσότερα Νέα