Πρόταση Ανδρέα Μαρίνου προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας να συμπεριληφθεί η ειδικότητα νοσηλευτικής σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

24 Ιουλίου - 18:45 Τοπικά

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Μαρίνος προς τους συναρμόδιους Υπουργούς μέσω της οποίας προτείνει να συμπεριληφθεί η ειδικότητα νοσηλευτικής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας και νοσοκομεία του Νομού μας.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργούν πολλαπλές δυσχέρειες ως προς την ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας και σε πολλές των περιπτώσεων κινδυνεύει δυστυχώς και η ίδια τους η ζωή.

Οι λειτουργοί της υγείας υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά δίνοντας διαρκή καθημερινό αγώνα με τους ασθενείς αλλά, και πολλές φορές με τον χρόνο που αποδεικνύεται πολύτιμος, αφού πολλά περιστατικά αναγκάζονται να μεταφερθούν σε πλησιέστερα κέντρα υγείας ή νοσοκομεία άλλου νομού.

Κατόπιν των ανωτέρω επιθυμώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η ειδικότητα της νοσηλευτικής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση ανέργων, ώστε να συμπληρωθούν κενά στον νευραλγικό τομέα της Υγείας που δυστυχώς σήμερα νοσεί».

Τέλος ο κ. Μαρίνος επισημαίνει πως η πρόταση αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων του Νομού μας, μειώνοντας παράλληλα και τα πρωτόγνωρα ποσοστά της ανεργίας.

Περισσότερα Νέα