Πρόταση Αργυρόπουλου για άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Πύργου έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια κάθε λογικής. Οι τεράστιοι όγκοι των απορριμμάτων αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας.  Η Δημοτική Αρχή «αμήχανη» δείχνει να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ οι θεσμοθετημένοι φορείς από την Πολιτεία (Κυβέρνηση, Βουλευτές, Περιφέρεια, Εισαγγελία, ΦΟΔΣΑ) έχουν επιλέξει το ρόλο του… Πόντιου Πιλάτου στο δράμα που ζουν τους τελευταίους μήνες οι πολίτες του Πύργου.

Η άμεση αποκομιδή και απομακρυνσή τους αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η πρόταση της παραταξής μας είναι στα πλαίσια της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται ο δήμος μας έως τις 2 Απριλίου, να εκδοθεί απόφαση της Περιφέρειας για προσωρινή και ασφαλή εναπόθεση σε οικόπεδο που θα υποδείξει ο δήμος Πύργου. Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες για τη μίσθωση οικοπέδου όπου θα φυλάσσονται τα δέματα που θα δεματοποοιούνται στα Κονιδέικα του δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και η θέση μας είναι ότι δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέα «Ποτόκια».

 Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλει ξανά ο δήμος Πύργου μέσω του ΦΟΔΣΑ το φάκελο για την αδειοδότηση της προσωρινής διαχείρισης στον «Οσία Ξένη»

Τέλος θυμίζουμε την πρόσφατη προτασή μας, μετά την επιχορήγηση του δήμου Πύργου με 500.000 ευρώ, από το υπουργείο Εσωτερικών για την οποία μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει δυστυχώς καμιά απάντηση:

1. Συνάντηση το συντομότερο δυνατόν με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου  να επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη η πρόθεση της κυβέρνησης για ματαίωση  κατασκευής του εργοστασίου μέσω ΣΔΙΤ στην

«Τριανταφυλλιά»

2. Προκήρυξη διαγωνισμού για εναλλακτικό ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης, που θα διασφαλίζει την προστασία την προστασία του περιβάλλοντος και το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος για το δήμο και τους δημότες.

Η παραταξή μας είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στην επίλυση αυτού του «καυτού» προβλήματος. Για μας αυτή την ώρα χρειάζονται δράση, πρωτοβουλίες και ενότητα. Η απόδοση των ευθυνών θα γίνει όταν θα έχουμε απαλλαγεί από τον εφιάλτη των σκουπιδιών.

Γιάννης Αργυρόπουλος

Επικεφαλής παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» στο δήμο Πύργου

Αντιπρόεδρος ΦΟΔΣΑ νομού Ηλείας

Περισσότερα Νέα