Πρόταση Κοντογιάννη για μείωση ή κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία

24 Ιουλίου - 18:24 Τοπικά

Πρόταση μείωσης ή και κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο για σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, με δεδομένη την ανάγκη προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, λόγω της οικονομικής κρίσης και εν όψει των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να σημειωθούν το χειμώνα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή έχει ως εξής:

«Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και την ανάγκη προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, η Κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει τρόπους ώστε να διασφαλιστεί ότι εν όψει του επερχόμενου χειμώνα θα υπάρχει η δυνατότητα θέρμανσης και αγοράς πετρελαίου για όλους.


Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Θα εξετάσετε την δυνατότητα μείωσης ή και κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία (με προϋπόθεση ωστόσο ότι θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος ως προς τη χρήση του πετρελαίου που θα χορηγείται με αυτό το καθεστώς, ώστε να καταλήγει στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στα ιδρύματα, νοσοκομεία, σχολεία που θα δικαιούνται τον μειωμένο ΕΦΚ);

  2. Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκταμιεύουν χρήματα τα οποία θα αποδίδονται στα σχολικά συμβούλια για αγορά πετρελαίου θέρμανσης και υλικοτεχνικής υποδομής;»

Περισσότερα Νέα