Πρωταθλήτρια η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

24 Ιουλίου - 17:08 Αθλητικά

Με την νίκη επί του ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑ  ο στόχος της ανόδου επιτεύχθηκε και το 2018 η ομάδα θα αγωνίζεται στον ΠΟ Α Εθνικής της ΕΣΣΠ.
Μεγάλη νίκη που αντιπροσωπεύει και την εικόνα του αγώνα αφού αυτή ήρθε μετά από σκληρή μάχη.

Πρώτη παρτίδα τελείωσε στην 7η σκ. η Γιαννοπούλου Δ κέρδισε την Τσαγγάρα Αρ και λίγο μετά τελείωσε η 1η σκ. ο Βόλφσων Μ παίρνει την νίκη επι του Καραπιπέρη Αλ. ακολούθησε η ισοπαλία της Σιγούρου Αλ με την Αντωνοπούλου Θ στην 6η σκ. και η νίκη στην 10η  σκ. του Μακρίδη Δ  επι του Ανδρικόπουλου Μ.,  το σκορ έφτασε στο 1-4 υπέρ της ΣΑ Πύργου με την ισοπαλία στην 8η σκ του Μπερκουτάκη Ν.Ρ. με τον Λιόλιο Παν.

Στην συνέχεια είχαμε τις ήττες στην 5η σκ. αφού η Θανοπούλου Δημ  δεν τα κατάφερε με την Αλάφη Ανδρικοπούλου Αλ  και στην 4η σκ. του Κυμουρτζή Ι με τον Λυμπέρη Γ.

Τέλος 2 συνεχόμενες νίκες για την ΣΑΠ στην 2η σκ. ο Παπαδόπουλος Θ τον Μακρίδη Στ και στην 9η σκ. ο Καστής Φ τον Χούσο Π. Με το σκόρ να εξασφαλίζει την νίκη άνοδο αφού ήδη η ΣΑΠ είχε τους 6 βαθμούς έληξε και η τελευταία παρτίδα με τον Καββαδία Δ να χάνει από τον Παγώνη Ι στην 3η σκ.

Σε όλο το πρωτάθλημα η ομάδα στηρίχθηκε στις νεανικές σκακιέρες και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και η εγγύηση για το μέλλον.

 Η ΣΑ Πύργου θέλει να δίνει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές-τριες να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, έτσι και φέτος στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 8 άνδρες 1 γυναίκα 3 κορίτσια και 5 αγόρια . Ειδικότερα στις νεανικές σκακιέρες είχε στα κορίτσια 1 18χρ – 1 11χρ και 1 10χρ και στα αγόρια 1 12χρ – 2 10χρ και 2 9χρ.

 
Το μέλλον τους ανήκει.

 Η ΣΑ Πύργου ξεκινά την προετοιμασία για το δύσκολο πρωτάθλημα του 2018 με τα προπονητικά της προγράμματα να ενισχύονται με σεμινάρια από κορυφαίους Έλληνες σκακιστές ξεκινώντας την Παρασκευή 24 Φεβ με τον ΙΜ Παυλίδη Αν.

Περισσότερα Νέα