Πρώτο θέμα το Τμήμα Μουσειολογίας στο Περιφερειακό συμβούλιο μετά τις ενέργειες του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Οι άμεσες αντιδράσεις και η διαρκής κινητοποίηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για παραμονή του τμήματος Μουσειολογίας στην πόλη του Πύργου, επέφεραν ήδη καρπούς καθώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 26/11, η ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος βρίσκεται – ως πρώτο μάλιστα – στη λίστα των θεμάτων ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης.

Μεταξύ άλλων ενεργειών του, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Αντωνακόπουλος είχε αποστείλει επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, στην οποία εξέφραζε στην ανησυχία του για την ομαλή λειτουργία του Τμήματος, μετά και την απόφαση της Υπουργού Παιδείας με την οποία δίνονταν μόνο 12 θέσεις μονίμων μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και των τμημάτων του, συμπεριλαμβανομένων και στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα στην επιστολή με αρ. πρωτ. 24800 στις 4/9/2020 ο Δήμαρχος Πύργου υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως: «Γίνεται σαφές ότι άμεσα το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να διαθέσει περισσότερες θέσεις ΔΕΠ καθότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει εξακτίνωση σε πολλές πόλεις της Περιφέρειας. Το Π.Σ. καθώς και οι Δήμοι στην Περιφέρεια των οποίων εδρεύουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, προτείνω να εισαγάγουν το θέμα σε συνεδριάσεις και να προβούν στη λήψη αποφάσεων για το σημαντικό θέμα που προέκυψε».

Επιπλέον, και την περασμένη βδομάδα ο Δήμαρχος Πύργου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη στην Πάτρα, ζητώντας εκ νέου να τεθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι για το οποίο ο κ. Φαρμάκης συμφώνησε εξ αρχής.

Περισσότερα Νέα