Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των φορέων της Ηλείας

24 Ιουλίου - 18:15 Τοπικά

Απ. Κατσιφάρας Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας

«Εύχομαι από καρδιάς το 2014 να είναι περισσότερο αισιόδοξο για όλους τους πολίτες και να αποτελέσει την αρχή για μία νέα πορεία για την χώρα μας. Η ανατολή του νέου έτους να φέρει στις καρδιές και τις ζωές όλων μας αισιοδοξία και τη γαλήνη.

Ας μην αφήσουμε τις δυσκολίες που μαστίζουν τη χώρα μας να μας καταβάλλουν. Θα τις αντιμετωπίσουμε πλέον όλοι μαζί ως μία ενιαία κοινωνία, ένα ενεργό σύνολο, θεσμός και πολίτες από κοινού και μέσα από την καλοπροαίρετη συνεργασία και τη σύνθεση απόψεων, θα σταθούμε όρθιοι, θα αντέξουμε και θα ανταπεξέλθουμε.

Το 2014 ας είναι ένα έτος που όλοι μαζί θα δράσουμε, θα αντιδράσουμε και θα επηρεάσουμε, για ένα καλύτερο μέλλον.

Η αλληλεγγύη και η ενεργή συμμετοχή όλων μας ας είναι η κινητήρια δύναμη για ένα καλύτερο αύριο, το αύριο των παιδιών μας.

Εύχομαι το 2014 να χαρίσει σε όλους μας δύναμη, ευτυχία, υγεία και αγάπη και να αποτελέσει ένα έτος δημιουργικότητας και προόδου για την περιοχή μας!».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Αποχαιρετούμε ίσως την πιο δύσκολη μέχρι σήμερα χρονιά της οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει την κοινωνία μας σε ασφυξία, αφού τα οικονομικά προβλήματα πλέον αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης για πολλούς συνανθρώπους μας.

Η ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και οι τεράστιες δυσχέρειες που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε νοικοκυριό, βρίσκονται μέσα στο γενικό κλίμα της ανασφάλειας και του οικονομικού μαρασμού.

Υποδεχόμαστε το 2014 μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με τα αρνητικά χαρακτηριστικά της οικονομικής κρίσης, ευελπιστώντας το πέρασμα από τη χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας στο νέο έτος, να είναι ένα ξεκίνημα για καλύτερες ημέρες.

Ενωμένοι πάντα και με την ενεργή στήριξη και συμπαράσταση όλων, ας συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, για να σφυρηλατηθεί η κοινωνική συνοχή για την βελτίωση της ζωής της χειμαζόμενης κοινωνίας μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας, καλές γιορτές και ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, χαρά και κάθε επιτυχία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

Εύχομαι η αλληλεγγύη, η ενότητα, η φιλαλληλία και η ευαισθησία προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, που είναι έκδηλες κατά τη διάρκεια των εορτών, να συνεχίσουν να καθοδηγούν τη σκέψη και τις πράξεις μας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντισταθούμε δημιουργικά απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που δυστυχώς μας έχουν επιβάλλει να ζούμε.

Με τη σκέψη μου να βρίσκεται στους πιο αδύναμους και στο λαό μας που περνά τα πιο δύσκολες εορτές των τελευταίων ετών, θέλω να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ας συνεχίσουμε, βάζοντας ο καθένας μας το λιθαράκι του για το καλύτερο. Ας δώσουμε δύναμη, στην αλληλεγγύη, στην ελπίδα, την πίστη και την αγάπη.

Εύχομαι ολόψυχα αυτές να είναι οι τελευταίες θλιμμένες εορτές που περνάμε. Το 2014 ας είναι η απαρχή για έναν καλύτερο κόσμο, που θα αντιστέκεται, θα αγωνίζεται και θα συνεχίζει να χαμογελά. Γιατί ο λαός μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο.

Στο κατώφλι του νέου χρόνου που ανατέλλει, με αισιοδοξία και ευθύνη, απευθύνω σε όλες και όλους τους Ηλείους τις θερμότερες ευχές μου, για μια χρονιά καλύτερη από αυτή που φεύγει.

Εύχομαι το 2014 να αποτελέσει ένα έτος υγείας, ειρήνης, καλοπροαίρετης συνεργασίας, ευημερίας και προκοπής! Καλή Χρονιά!


Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ

Eύχομαι σε όλους το νέο έτος να είναι μια δημιουργική χρονιά με υγεία και αγάπη. Ας είναι το 2014 ένα βήμα στην εκπλήρωση του κοινού οράματος για μια βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς, δηλαδή ανάπτυξη και ευημερία για όλους! Να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για τη νέα γενιά, αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλες τις ηλικίες, μέσω καινοτόμων πολιτικών και αναπτυξιακών έργων για τον τόπο μας.

Με βλέμμα αισιοδοξίας ας κοιτάξουμε το αύριο! Ας αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες υπήρξαμε για άλλη μια φορά στην ιστορία μας το φωτεινό παράδειγμα: καταφέραμε και ξεπεράσαμε με υπερηφάνεια τις δυσκολίες των τελευταίων ετών. Το 2014 ας κλείσει ο φαύλος κύκλος της οικονομικής κρίσης, ας συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας μας και ας ανακτηθεί η ποιότητα ζωής για κάθε οικογένεια!

Με την ευκαιρία της ανάληψης από τη Χώρα μας της Προεδρείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, ας αναδειχθεί η Ελλάδα όχι μόνο πολιτική ηγέτιδα, αλλά και ηγέτιδα του πνεύματος ανάμεσα στα άλλα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας μεταλαμπαδέψουμε στην Ένωση τις Ελληνικές αξίες και το πνεύμα αλληλεγγύης.

Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2014!

Γιώργος Κοντογιάννης Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ

Μια δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά που οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν σε πολλά επίπεδα. Παρ’ όλα αυτά ο ελληνικός λαός απέδειξε για άλλη μια φορά πως ξέρει να αγωνίζεται ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Το 2014, όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις, είναι η χρονιά που θα φανούν τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης. Χρέος όλων μας είναι να αποδείξουμε πως οι θυσίες των τελευταίων ετών δεν έγιναν άδικα. Και για το λόγο αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα μπουν οι βάσεις της ανάπτυξης, η οποία πρέπει να έχει μακροχρόνια προοπτική και να μην βασίζεται σε πρόσκαιρες λύσεις, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί και η ανεργία που έχει λάβει διαστάσεις εθνικού προβλήματος.

Με πίστη, υπομονή, εργατικότητα, αλληλεγγύη, επιμονή και σκληρή προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας.

Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλες και όλους.

Ανδρέας Μαρίνος Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ

Το 2013 μας έφερε αντιμέτωπους με σκληρές και δύσκολες αποφάσεις, αναγκαίες, ωστόσο, για να βρεί ξανά η χώρα μας το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας , δημιουργώντας παράλληλα και την προοπτική ότι μπορούμε, όλοι μαζί, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Κύριο μελημά μας για τη χρονιά που έρχεται είναι να δώσουμε πίσω την ελπίδα στους συμπολίτες μας, οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται πολλάπλώς. Ελπίδα και αισιοδοξία στον άνεργο, στο νέο, στο συνταξιούχο, στον αγρότη, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι πρωτόγνωρες και αιματηρές θυσίες στις οποίες υπεβλήθη και εξακολουθεί να υποβάλλεται ο ελληνικός λαός δεν πρέπει εφεξής να πάνε χαμένες. Αλλά για να πιάσουν επιτέλους τόπο θα πρέπει να υπάρξει μία βιώσιμη πολιτική λύση, πραγματική και ουσιαστική βοήθεια από τους εταίρους και τους δανειστές μας. Γιατί όσο αυτοί, αλλά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπολογίζουν και αντικρίζουν χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις ως αναλώσιμους αριθμούς, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται , αλλά διαρκώς επιδεινώνεται. Έχουμε πρωτίστως κυρίαρχον καθήκον να δρομολογήσουμε σαφείς εθνικές επιλογές και πολιτικές πρακτικές που θα διασφαλίσουν τον απόλυτο σεβασμό στα πανανθρώπινα δικαιώματα. Στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι να απαλλάξει τον τόπο μας από τις αγκυλώσεις και τις αβεβαιότητες του παρελθόντος, να δημιουργήσει μία Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες για όλους και ένα κράτος αξιών, προκειμένου να οδηγηθούμε σε τροχιά ανάπτυξης, στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και στην ανάταση της κοινωνίας των πολιτών. Εύχομαι όλοψυχα το ανατέλλον έτος 2014 να αποτελέσει για όλους τους Ηλείους συμπολίτες μου έτος ειρήνης, αλληλεγγύης, προόδου, προκοπής και ευημερίας. Καλή και ευλογημένη χρονιά με αγάπη, υγεία και δημιουργικότητα.

Μ. Παρασκευόπυλος Δήμαρχος Πύργου

Ας κάνουμε τις ευχές μας θέληση και απόφαση να αγωνιστούμε ο καθένας με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο.

Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής, ευημερούσας και δίκαιης, μιας κοινωνίας της εργασίας και της δημιουργίας με μια θέση στον ήλιο για όλους.

Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2014Οικολόγοι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτικής Ελλάδας ευχόμαστε στους συμπολίτες μας Αχαιούς, Αιτωλοακαρνάνες, Ηλείους για το νέο έτος 2014 υγεία, αντοχή και δύναμη για να παλέψουμε για ασφαλή προοπτική καθένας για την οικογένειά του αλλά και για την περιφέρειά μας και τη δοκιμαζόμενη χώρα μας συνολικά.

Είναι γεγονός, ότι ο καθημερινός αγώνας για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς που αντιστοιχούν στις βασικές μας ανάγκες, στέγη, θέρμανση, ρεύμα, νερό, επικοινωνία μας οδηγεί σε άγχος αλλά και δικαιολογημένο θυμό.

Είναι γεγονός ότι το αποκαλυπτόμενο μέγεθος της διαφθοράς στη δημόσια ζωή εξοργίζει.

Όμως η χώρα αυτή και ο λαός της έχουν αντιμετωπίσει και χειρότερα.

Μπορούμε και πρέπει να ελπίσουμε σε ένα μέλλον βιώσιμο, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά σε μια λειτουργούσα και ισχυρή δημοκρατία.

Μπορούμε, γινόμενοι, συνειδητοί, ενεργοί πολίτες και υπεύθυνοι παραγωγοί, να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας, να αναπτύξουμε με σεβασμό στις αντοχές της φύσης, τη γεωργία και την κτηνοτροφία μας, να αναζωογονήσουμε βιοτεχνία και βιομηχανία, να διαφυλάξουμε χωρίς υποβαθμίσεις τα νερά και τα εδάφη μας, να διαχειριστούμε υπεύθυνα τα απορρίμματά μας.

Μπορούμε, καθένας στην καθημερινή του ζωή αλλά και όσοι έχουν θέσεις ευθύνης να αφήσουμε τις πληγές του παρελθόντος οριστικά πίσω μας.

Μ’ αυτό το πνεύμα ευχόμαστε σε όλους

Να διατηρήσουμε την ελπίδα και το όνειρο ζωντανά!

ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Διαμαντής Καρασούλας Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Αγαπητοί συνέλληνες και συνελληνίδες,
Η Αλλαγή του ‘Ετους όπως και κάθε άλλης χρονικής περιόδου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φέρει αυτόματα και μαγικά την τύχη και την ευτυχία στη ζωή μας. Ο μόνος τρόπος για να είναι τυχερή η νέα Χρονιά είναι να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Αυτός είναι πάντοτε ο μονόδρομος της τύχης και της επιτυχίας και αυτή είναι η ευχή μου για τη Νέα Χρονιά.

Η αλλαγή του έτους μπορεί να είναι θετική για τον καθένα μας αλλά και την Πατρίδα μόνο όταν εκλειφθεί από όλους ως ευκαιρία αλλαγής νοοτροπίας, στόχων και πρωτεραιοτήτων. Τότε ναι, η Νέα Χρονιά θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προυγούμενη. Δεν υπάρχουν “τυχερές” και “άτυχες” χρονιές αλλά μόνο γεναίοι και δειλοί άνθρωποι.
Το 2014 ως συνέχεια μιας πολύ δύσκολης περιόδου, θα είναι σίγουρα κρίσημη Χρονιά για την Ελλάδα άρα και για τους ‘Ελληνες. Οι κακοί χειρισμοί της πολιτικής Ηγεσίας της Χώρας οδήγησαν την Πατρίδα μας στην υποδούλωση των “δάνειων δυνάμεων” και τον διεθνή διασυρμό. Σήμερα, οι εξίσου κακές πολιτικές της συγκεκριμένης Ηγεσίας οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση και τη χρεοκοπία. Είναι ιστορικό μας χρέος σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να πάρουμε τις τύχες τις δικές μας και της Πατρίδας στα χέρια μας.
Να κάνουμε πράξη ΕΜΕΙΣ όσα αδυνατεί να αντιληφθεί και να πράξει η ανεμική και υποταγμένη αυτή Κυβέρνηση.Το χρωστάμε στην Ιστορία μας, στην Πατρίδα μας και τα Παιδιά μας. Εύχομαι ολόψυχα ο Νέος Χρόνος να είναι φορέας Υγείας, Δύναμης Ελπίδας, Δημιουργικότητας και Εθνικής Ανάτασης. Καλή Χρονιά!

Χάρης Μιχαλακόπουλος Υπ. Δήμαρχος Πύργου

Για το νέο χρόνο εύχομαι σε όλους να αναλογιστούν όσα καλά έχουμε: Πατρίδα-Παραδόσεις-Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα, και με τα όπλα αυτά ας εμπιστευτούμε τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ μας και ΕΝΩΜΕΝΟΙ (όσοι πιστεύουν στον ΕΛΛΗΝΑ),να προχωρήσουμε μπροστά σε πείσμα των καιρών, με ΗΘΙΚΗ-ΑΓΑΠΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ για το πως τα καλύτερα θα κατακτηθούν για την νέα ΕΛΛΑΣ, για τον ΤΟΠΟ μας ,που οραματιζόμαστε όλοι.

Ας μην θαφτούν τα όνειρά μας και το μέλλον των παιδιών μας, κάτω από τα «σκουπίδια» που κατέκλυσαν την ζωή μας.

Παίρνουμε την τύχη στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χέρια και αρνούμαστε να αυτοκτονήσουμε, στο μέλλον που αποφάσισαν άλλοι χωρίς εμάς, για ΕΜΑΣ.

Με θάρρος για την ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ αυτού του ευλογημένου τόπου.

Γιατί κόμμα μας ο τόπος μας

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 2014


Περισσότερα Νέα