Πρωτοβουλία Ενίσχυσης της Δασοπροστασίας από Αυγερινοπούλου για την «Μαύρη» επέτειο από τις Πυρκαγιές του 2007

24 Ιουλίου - 17:01 Τοπικά

Με αφορμή την «μαύρη» επέτειο από τις Πυρκαγιές του 2007 που βύθισαν στο πένθος την κεντρική και Νότιο Ελλάδα, και κατέκαψαν πάνω από το 80% της δασικής περιοχής σε πολλές περιοχές του Ν. Ηλείας, η Δρ. Αυγερινοπούλου ανέλαβε πρωτοβουλία ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής των σωμάτων που είναι υπεύθυνα για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Με αφορμή την “μαύρη” επέτειο των 10 ετών από την έναρξη των πυρκαγιών στην Ηλεία αύριο, η σκέψη μας πάει σε όλους τους συμπατριώτες μας, πολίτες και πυροσβέστες που έχασαν τότε τη ζωή τους, στις οικογένειές τους που ακόμα υποφέρουν από την απώλεια, σε όσους είδαν τους κόπους μιας ζωής, τα σπίτια και τα χωράφια τους να καταστρέφονται, στα χιλιάδες ζώα και φυτά που κατέκαψε η πυρκαγιά.

Έκτοτε, αν και ευτυχώς όχι στον ίδιο βαθμό, ο εφιάλτης της πυρκαγιάς επιστρέφει. Ενώπιόν του οφείλουμε να αμυνθούμε, τόσο με αλλαγή κοινωνικών προτύπων και με το να εμφυσήσουμε την αγάπη για το περιβάλλον και τη ζωή στους συνανθρώπους μας και ειδικά τη νέα γενιά, όσο και με το να ενισχύσουμε την πυροπροστασία στην χώρα και την περιοχή μας. Προσωπικά έχω ξεκινήσει προσπάθειες ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής για την Δασοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα Ηλείας μέσα από σειρά δωρεών προς αυτές τις Υπηρεσίες.

Τέλος, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολεμική Αεροπορία, την Αστυνομία, τους διοικητικούς υπαλλήλους που συντονίζουν την πολιτική προστασία, τους εθελοντές-πυροσβέστες, και όλους τους συμπολίτες μας που συνδράμουν κάθε φορά ηρωικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.»

H Δρ. Αυγερινοπούλου είναι εξειδικευμένη δικηγόρος σε θέματα περιβάλλοντος, πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, και έχει τιμηθεί με το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» του ΟΗΕ για την συνδρομή της σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών παγκόσμια.

Περισσότερα Νέα