Ψύλοι στα αφτιά από την Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο στο Θέατρο Απόλλων, από τις 2 Φεβρουαρίου

31 Ιανουαρίου - 14:02 Τοπικά

Τι γίνεται, όταν στο σπίτι ενός ευτυχισμένου ζεύγους καταφθάνει ένα πακέτο με τιράντες από γνωστό, κακόφημο ξενοδοχείο που χρεώνει τους πελάτες του με… την ώρα; Η συνέχεια επί σκηνής του Θεάτρου Απόλλων από 2 Φεβρουαρίου 2024 από την Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο.

Με την κορυφαία φάρσα του Φεντώ η Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών ύστερα από τη σαρωτική επιτυχία του σοφόκλειου «Οιδίποδα Τύραννου» που παρουσίασε αυτό το καλοκαίρι.

Επιλογή της ομάδας αυτή τη φορά η κωμωδία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου όλων των εποχών, Ζωρζ Φεντώ, ο οποίος έναν αιώνα αργότερα εξακολουθεί να σχολιάζει δεικτικά και με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο τη ροπή του ανθρώπου προς τη συζυγική απιστία.

Κεντρικοί ήρωες του έργου ο αστός και φιλήσυχος ασφαλιστής Βικτόρ Σαντεμπίζ και ο σωσίας του, Πος, ένας λαϊκός θυρωρός ξενοδοχείου αμφιβόλου ηθικής. Όταν στη σύζυγο του ασφαλιστή μπαίνουν… ψύλλοι στ’ αφτιά πως ο Βικτόρ την απατά, ξεκινά μια απίστευτη σειρά παρεξηγήσεων, όπου γάμος και απιστία μπαίνουν στο στόχαστρο. Αστοί και λαϊκοί άνθρωποι βιώνουν κοινές περιπέτειες αναδεικνύοντας τη γενετήσια ορμή ως έναν κοινό τόπο όλων των ανθρώπων.

Η ικανότητα του Φεντώ να γράφει πάντα με την ακρίβεια ωρολογιακής βόμβας φτάνει με τους «Ψύλλους στ’ αφτιά» στο απόγειό της. Μια σπαρταριστική κωμωδία καταστάσεων που αποτελεί ορόσημο της Βelle Epoque. Εδώ βασιλεύει ο σουρεαλισμός, καθώς παρακολουθούμε ένα διαρκές παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών.

Παίζουν: Νίκος Λαϊνόπουλος, Μαρία Μαντά, Ευάγγελος Κωνσταντίνου, Γιώτα Τόκα, Νικόλ Σπηλιωτοπούλου, Κώστας Μπιλάλης, Άγγελος Γκοτσίνας, Γεωργία Καράμπελα, Έλενα Μπαγιώργου, Τζιμ Παπαδημητρίου, Κώστας Ντεβενέζος, Ανδριάννα Γιατρά, Ραφαέλα Βουργουτζή.

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας
Προβολές: Πάνος Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Ζάγκλη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Κομμώσεις: Βίκυ Παπαδημητρίου
Μακιγιάζ: Ερατώ Αργυρίου
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Σακκούλης

Περισσότερα Νέα