«Πυρετός» για το 29ο καρναβάλι Κρεστένων! – Μεγάλη η συμμετοχή αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, με αισθητή την παρουσία της νεολαίας

7 Μαρτίου - 10:09 Τοπικά

Με πυρετώδεις ρυθμούς και πολλές νέες ιδέες, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 29ου Καρναβαλιού Κρεστένων, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πόλο έλξης κατά το αποκορύφωμα των Αποκριών, που φέτος είναι την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Η συμμετοχή αρμάτων καθώς και πεζοπόρων τμημάτων στο Καρναβάλι Κρεστένων θα  είναι ιδιαίτερα υψηλή, με αισθητή την παρουσία της νεολαίας, αλλά και καρναβαλιστών  διαφόρων ηλικιών από το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και την ευρύτερη περιοχή.

Στόχος του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου, καθώς και των υπόλοιπων  συντελεστών της εκδήλωσης που έχει καταστεί σημαντικός θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου, είναι η άφθονη ψυχαγωγία και η φυγή  από την καθημερινότητα αλλά  και την –πολύ συχνή πλέον- σκληρή επικαιρότητα.

Άλλωστε οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες (ακρίβεια, παραβατικότητα, προβλήματα  των αγροτών, νέα ήθη κλπ.) θα αποτελέσουν και τη θεματολόγια σε αρκετά από τα άρματα, που θα συμμετέχουν στην καρναβαλική παρέλαση η οποία  θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. και θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης των Κρεστένων.

Σύσκεψη για το Καρναβάλι

Το μεσημέρι της  Τετάρτης 6 Μαρτίου έγινε σύσκεψη μεταξύ των αρμοδίων αντιδημάρχων κ.κ. Αθανασίας Κουσκουρή και Κωνσταντίνας Φωτεινοπούλου, καθώς και της υπεύθυνης για θέματα παιδείας δημοτικής συμβούλου κ. Βασιλικής Κοτσοπούλου, με σκοπό τη διευθέτηση  των  τελευταίων  λεπτομερειών γύρω από τη διοργάνωση του 29ου Καρναβαλιού Κρεστένων,

Στα άρματα  θα συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι σύλλογοι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα με εκατοντάδες μέλη, μεταξύ των οποίων θα  είναι τα Δημοτικά Σχολεία Κρέστενας, Μακρισίων, Ανδρίτσαινας κλ.π.

Εξάλλου το τελευταίο διάστημα από συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έγινε στολισμός της πόλης των Κρεστένων με αποκριάτικες φιγούρες, κορδέλες κλπ., προσδίδοντας έτσι εορταστική ατμόσφαιρα ενόψει του 29ου Καρναβαλιού, το οποίο φέτος θα περιλαμβάνει και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

Μια εβδομάδα περίπου πριν από το Καρναβάλι Κρεστένων και συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 15:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου και ο σύλλογος Γυναικών Κρεστένων διοργανώνουν παιδικό αποκριάτικο πάρτι με την μαγική ομάδα Konstantin.

Περισσότερα Νέα