Πύργος: 97 αρνητικά δείγματα στη Δράση Drive through Covid test από ΕΟΔΥ και Τροχαία

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου “Λέτρινα” πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η δράση Drive through Covid test από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Τροχαία και το Δήμο Πύργου.Πρόκειτε για μια νέα δράση που αφορά την διενέργεια rapid tests για τον covid 19 σε διερχόμενους οδηγούς ΙΧ.

Ελήφθησαν 97 δείγματα από Οδηγούς και πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή όπου και τα 97 ήταν αρνητικά. 

Δήμαρχος Πύργου  Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

“Στόχος μας ο περιορισμός της διασποράς του ιού”

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αφού υπεβλήθη και ο ίδιος σε τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε για την συγκεκριμένη δράση:

“Είναι μια σημαντική μέθοδος προσέγγισης και νομίζω ότι συμβάλλει περισσότερο στον περιορισμό της διασποράς του ιού, καθώς αυτός είναι και ο στόχος. Δυστυχώς έχουμε έναν ακήρυχτο υγειονομικό πόλεμο και οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ σήμερα είναι “να αφιερώσουμε μισό λεπτό από τη ζωή μας”, τόσο όσο διαρκεί η εξέταση.

Έχουμε χρέος ως πολιτεία να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Να “κατέβουμε” στην καθημερινότητα, να ψάξουμε παντού και να περιορίσουμε αυτό τον φονικό ιό γιατί έχει μια πολύ ιδιαίτερη συμπεριφορά. Μεταδίδεται πολύ γρήγορα και το πρόβλημα το έχουν οι υποδομές μας – οι οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά αλλά και να είχαν αναπτυχθεί, δεν θα επαρκούσαν. Το μεγάλο ζήτημα είναι να μην πεθάνει κόσμος στους δρόμους, χωρίς να του παράσχουμε βοήθεια.

Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε γιατί είμαστε όλοι υποψήφια θύματα αυτού του πανούργου ιού”.

Περισσότερα Νέα