Πύργος: «ΑΙΜΑ ΔΩΣΤΕ-ΚΟΣΜΟ ΣΩΣΤΕ». Έκτακτη αιμοδοσία στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνα

24 Ιουλίου - 17:01 Τοπικά

Αγαπητοί μας, εθελοντές αιμοδότες και φίλοι της εθελοντικής αιμοδοσίας, ζώντας μέσα σε ένα κόσμο, ο οποίος έχει χάσει την πνευματική του ταυτότητα και την αξία του ανθρωπίνου προσώπου, λόγω των «πολλαπλών κρίσεων», που μαστίζουν την χώρα μας, υπάρχουν διαμάντια που λάμπουν στην ζωή, οι οποίοι με την στάση τους απέναντι στον Θεό και τον άνθρωπο, στις αξίες και στην παράδοση, εμπνέουν αισιοδοξία και ελπίδα.

Τέτοια διαμάντια είναι και οι εθελοντές αιμοδότες τα μέλη της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας μας, των οποίων ο αγώνας και η ανιδιοτελή διαχρονική πρόσφορὰ τους, αποτελούν όαση στους σημερινούς απαράκλητους καιρούς, καθώς επίσης θησαυρό και ακριβή περιουσία για την Ενορία μας!

Ο Ιερός Ναός μας, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία και την αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και δίνοντας παράλληλα μήνυμα βίωσης των μεγάλων ηθικών και Χριστιανικών αξιών, οι οποίες πηγάζουν από την θυσία του Χριστού στο Σταυρό, ο οποίος με το Τίμιο Αίμα Του, λύτρωσε το ανθρώπινο γένος και ανακαίνισε την «σύμπασα κτίση», διοργανώνει με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία λόγω των αυξημένων αναγκών συμπολιτών μας, για την εξασφάλιση αίματος, αλλά και την αδυναμία της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας μας, να συμπαρασταθεί, λόγω εξαντλήσεως των αποθεμάτων αίματος.

Συνάνθρωποί μας με προβλήματα υγείας, παιδιά και νέοι με μεσογειακή αναιμία, ασθενείς που χρειάζονται άμεσα κάποια επέμβαση, τραυματίες από τα πολλά τροχαία, που δυστυχώς καθημερινά πολλαπλασιάζονται, είναι οι «ευπαθείς» ομάδες, που περιμένουν μία μικρή ποσότητα αίματος. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να κρατηθούν στη ζωή. Ένα αγαθό που το διαθέτουμε όλοι μας και που μπορούμε άφοβα να το μοιραστούμε. Στο ξεκίνημα του νέου Εκκλησιαστικού Έτους αλλά και του Φθινοπώρου, εμείς υποστηρίζουμε για μία ακόμη τον αγώνα ζωής των αδελφών μας!

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ από ώρα 10:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ., σε συνεργασία με τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥ, στο Ενοριακό μας κέντρο, από κλιμάκιο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου υπό την Ιατρική καθοδήγηση και εποπτεία της Διευθύντριας του Σταθμού κ. Κωνσταντίνας Παννέτα.

Παρακαλούμαι θερμά τους παλαιούς, αλλά και νέους εθελοντές αιμοδότες, να προσέλθουν αφιερώνοντας 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους, προκειμένου να προσφέρουν λίγο από το Αίμα τους, για την ανακούφιση των ασθενών αδελφών μας. Να χαρίσουν Ζωή με το Αίμα τους, το οποίο δεν κοστίζει τίποτα και παράλληλα συνιστά μίμηση Ιησού Χριστού,

Κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη. Η προσφορά γίνεται απλά και πηγαία, χωρίς αίσθηση υπεροχής. Μία φιάλη αίματος και όλοι μαζί, είναι ένα μεγάλο μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Είναι στο χέρι μας η ζωή τους. Είναι στη διάθεσή μας η ελπίδα τους. Ελάτε να μεταδώσουμε τα δύναμη της επιβίωσης. Σας περιμένουμε και ευχόμαστε ολόψυχα, η χαρά της προσφοράς και η ευτυχία της φιλανθρωπίας να γεμίζει την ζωή σας. Ο φιλάνθρωπος Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο πρώτος και αιώνιος εθελοντής Αιμοδότης, ο οποίος έδωσε την ζωή Του, υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας, να σας ανταποδίδει εκατονταπλάσια τα υλικά και πνευματικά αγαθά Του, ως αντίδοτο αυτής της πανανθρώπινης προσφοράς σας!

Τέλος αγαπητοί μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: «Εθελοντισμός σημαίνει Φως, καθώς επίσης ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι το υπέρτατο αντίδοτο στις πολλαπλές κρίσεις των καιρών μας. Καθώς επίσης και ότι: «Οι μόνοι που θα είναι αληθινά ευτυχισμένοι, θα είναι όσοι αναζητήσουν και βρουν τον τρόπο να προσφέρουν». (Άλμπερτ Σβάϊτσερ).

Περισσότερα Νέα