Πύργος: Αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ για τη μετεγκατάσταση του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου

24 Ιουλίου - 17:00 Τοπικά

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της δημοτικής αρχής για μετεγκατάσταση του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου στο χώρο του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν υπαγορεύεται από τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας απλά απορρέει από τις φιλοδοξίες των ιθυνόντων της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ενός parking αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

Θέλουν έτσι να «παρκάρουν» τους μαθητές μας σε ένα χώρο:
• που «έχει επιβαρυνθεί από τη λειτουργία του ως Νοσοκομείο εξαιτίας της εκπομπής ακτινοβολίας για τη θεραπεία των ασθενών. κ.α.», όπως ορθώς επεσήμαναν οι δύο εμπλεκόμενοι σύλλογοι διδασκόντων.
• αλλοιώνει τη χωροταξική κατανομή των μαθητών της πόλεως στριμώχνοντας ουσιαστικά τρία λύκεια και δύο γυμνάσια σε μια ακτίνα 600 περίπου μέτρων.
• δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ολοκληρωμένα τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο σημερινό χώρο που βρίσκονται τα σχολεία επίκειται και η μεταφορά του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου για την εξυπηρέτηση αυτών ακριβώς των αναγκών.

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι όλη αυτή η μεταφορά, που αφορά άμεσα τις δύο σχολικές κοινότητες του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου, σχεδιάζεται ερήμην των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων των εν λόγω σχολείων. Αυτοί μόλις πριν λίγες μέρες ενημερώθηκαν για την ύπαρξη «Επιτροπής καταλληλότητας ακινήτου για τη στέγαση του σχολικού συγκροτήματος», παρότι αυτή έχει συσταθεί από τις 20 Ιουλίου 2017.

Πράγματι, στο έγγραφο του δήμου Πύργου με ΑΔΑ: 6ΩΕΓΩ17-Φ2Δ αναφέρεται: «αποφασίζουμε τη συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας α) της εγκατάστασης που στεγάζει το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Πύργου, και β) του παλαιού νοσοκομείου Πύργου (Μανωλοπούλειο), προκειμένου να μεταστεγαστεί εκεί το σχολικό συγκρότημα». Χωρίς να υπάρχει καμμία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος κάνει ότι θέλει. Κάποιοι υπεύθυνοι αποφασίζουν από τις πολυθρόνες των γραφείων τους για την τύχη των μαθητών μας χωρίς να φροντίσουν να συνεργαστούν με τους κατεξοχήν αρμόδιους για το ζήτημα.

Μέσα σε αυτούς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ορίστηκε ως πρόεδρος της παραπάνω επιτροπής. Όφειλε αυτός τουλάχιστον, ως ο μόνος εκπαιδευτικός αυτής της επιτροπής, να έρθει σε συνεννόηση με τις σχολικές κοινότητες και να μην προσπαθεί εν κρυπτώ να διεκπεραιώσει τις αντιεκπαιδευτικές ματαιοδοξίες της δημοτικής αρχής.

Καλούμε:

• τη Δημοτική Αρχή Πύργου να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των μαθητών της πόλεως μας και να ανακαλέσει τον όλο σχεδιασμό για τη μεταφορά του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου. Ας πάψει να «σφυρίζει» επιδεικτικά αδιάφορα για την ολοκλήρωση των κτιριακών εκκρεμοτήτων της πόλεως, όπως αυτή της ανέγερσης του 1ου Λυκείου και του ΕΕΕΕΚ, όπου έχουν ξοδευτεί χρήματα για την αγορά οικοπέδων και ας αφήσει τα σχέδια για την υπονόμευση των έτοιμων σχολείων.

• το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραιτηθεί από την εν λόγω επιτροπή και να σταθεί εμπράκτως ενάντια σε αυτή την κίνηση του Δήμου Πύργου. Η θέση του είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και όχι απέναντί τους.

• τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των εν λόγω σχολείων και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού να αντιδράσουν σθεναρά απέναντι σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα αφήσουμε τα έργα βιτρίνας να υπονομεύσουν το μέλλον των μαθητών μας. Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο απέναντι σε αυτό το εκπαιδευτικό έγκλημα.

Περισσότερα Νέα