Πύργος: Εκδήλωση για τους εθελοντές του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας την Τετάρτη

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Εκατοντάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό έζησαν το τριήμερο 24-26 Μαρτίου, μοναδικές στιγμές κατά τη διάρκεια του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας. Στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό πνεύμα, μικροί και μεγάλοι δρομείς έζησαν τη χαρά της συμμετοχής αλλά και τις προσωπικές τους στιγμές δόξας τερματίζοντας καταχειροκροτούμενοι στη μοναδική ατμόσφαιρα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πέρα από τα νέα ρεκόρ αγώνα στον Μαραθώνιο στους άνδρες από τον Ρουμάνο Moisa Ioan Pave και στον Ημιμαραθώνιο στις γυναίκες από την συμπατριώτισσά του Claudia Beatrice Dinu είχαμε και ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες των 12 χλμ. από την Αρχαία Ήλιδα στην Αμαλιάδα όσο και στον Ημιμαραθώνιο από τον Πύργο στην Αρχαία Ολυμπία.Αυξημένη όμως ήταν και η συμμετοχή δρομέων από το εξωτερικό με συνολικά 16 χώρες να εκπροσωπούνται από 40 δρομείς, πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν τόσο στην γενική κατάταξη όσο και στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
Η διοργάνωση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους συμμετέχοντες αλλά και τον τύπο, αποδεικνύοντας ότι έχει τη δυναμική να αποτελέσει ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός με παγκόσμια ακτινοβολία.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στις προσπάθειες των εθελοντών που έδωσαν δυναμικό παρών και στις τρεις (3) μέρες της διοργάνωσης αλλά και σε όλους τους φορείς και χορηγούς που προσέφεραν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη στήριξή τους.

Έτσι η οργανωτικής επιτροπή, διοργανώνει και φέτος ειδική εκδήλωση στην οποία προσκαλεί όλους τους εθελοντές αλλά και τους φίλους της διοργάνωσης την Τετάρτη 26 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο στις 19:00.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί το video των εκδηλώσεων και των αγώνων της φετινής διοργάνωσης, Θα γίνει ο απολογισμός του 3ου Μαραθωνίου Ολυμπίας ενώ θα ανακοινωθεί και ο προγραμματισμός για τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή στο support@olympiamarathon.gr

Περισσότερα Νέα