Πύργος: Η ''Καλή Πράξη'' από τα μέλη του Δ Σ της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας..

24 Ιουλίου - 19:36 Τοπικά

Την ‘‘Καλή Πράξη” πραγματοποίησαν τα μέλη  του Δ Σ της Ένωσης  Παλαιών Προσκόπων  Ηλείας..
      Ήταν επίσκεψη Αγάπης, που τα μέλη τους  πραγματοποιούν όχι μόνο τις γιορτές αλλά και σε κάθε ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
      Κι εφέτος λοιπόν,με την ευκαιρία των Αγίων αυτών Ημερών, πήγαν στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”, που παρέδωσαν ικανή ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας, κa για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπιστικό και θεάρεστο αυτό έργο .

        Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος,αναφέρθηκε στις δραστηριότητές τους. :
” Συνεχίζουμε, την πολύχρονη παράδοση που έχουμε, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο, για βοήθεια στον συμπολίτη μας,τις ευπαθείς ομάδες ….σήμερα είμαστε εδώ προκειμένου να προσφέρουμε έμπρακτα την αγάπη μας,αλλά και να μεταδώσουμε στους απόμαχους της ζωής.έστω και από απόσταση, το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου, εκτιμώντας βαθύτατα το τεράστιο έργο της Μητρόπολης μας.” 
   Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του παριστάμενων  Υπαρχηγών  κκ.Ανδρέα Γιατρά και Παναγιώτη Καλαμπρέζου τονίζοντας  τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι  καθήκον και πράξη,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο Της και ιδιαίτερα  για την μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα.

                Επίσης τα στελέχη  των Παλαιών Προσκόπων κκ.Γιώργος Γεωργόπουλος  [ Πρόεδρος Μουσ.Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/Διοικ.Διευθ.Ελληνικού Ωδείου Πύργου] και Γιώργος Ηλιόπουλος  εκτός των παραπάνω ,εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια για το προσωπικό για τις άριστες συνθήκες που με στοργή προσφέρουν.

           Κατόπιν, μετέβησαν , στο Γηροκομείο Πύργου, όπου παρέδωσαν κι εκεί τρόφιμα διαρκείας και ευχήθηκαν στο προσωπικό και  στους τροφίμους.

           Επίσης προνόησαν και για άπορες οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους.

          Εφέτος, αρωγοί και χορηγοί στην προσπάθεια αυτή της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, ήταν οι αλυσίδες καταστημάτων super Market ΤΕΡΖΗΣ και  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που πρόθυμα διέθεσαν προϊόντα τους για τον ευγενικό αυτό σκοπό.

          Επίσης συνέβαλαν οικονομικά και τα μέλη τους,  που στο παρελθόν  υπηρέτησαν τον Προσκοπισμό και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε ατομικά είτε και από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις και υλοποιώντας τις Αρχές και τα Ιδεώδη της Προσκοπικής Κίνησης.

Περισσότερα Νέα