Πύργος Λευκή Νύχτα: Όλα έτοιμα για μια μουσικοχορευτική, και όχι μόνο, πανδαισία

24 Ιουλίου - 19:25 Τοπικά

Όλα είναι έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στον Πύργο το Σάββατο 20  Αυγούστου.
Σε συνέχεια των επιτυχημένων προηγούμενων εκδηλώσεων, που για 2χρόνια λόγω covid ειχαν αναβληθεί, το βράδυ του Σαββάτου τα καταστήματα του Πύργου με πολύ μεγάλες προσφορές προϊόντων θα υποδεχτούν το καταναλωτικό κοινό ενώ μια σειρά από χάπενινγκ θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλίας Ξανθούλης αναφέρθηκαν στην ανάγκη που έχει ο κόσμος να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή.

Τέσσερα  τοπικά  συγκροτήματα θα βρίσκονται σε κομβικά  σημεία  της πόλης,  όπως έξω  από  το ταχυδρομείο,  στην πλατεία του  ΟΤΕ,  στην πλατεία Ιατρίδη και στη συμβολή Γερμανού και Αιόλου και τους djs να βρίσκονται στην Ερμού και στην 28ης Οκτωβρίου, αλλά  και την έκπληξη της βραδιάς,  την κεντρική συναυλία στην πλατεία Σάκη  Καράγιωργα, με  τον Μιχάλη  Χατζηγιάννη.

Πιο αναλυτικά ο κος  Ξανθούλης τόνισε:

“Σε συνεργασία για πρώτη φορά με τον Δήμο Πύργου μετά από δύο χρόνια απραξίας θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Λευκή Νύχτα του φετινού καλοκαιριού για να δώσει πνοή στα καταστήματα που διαθέτουν μεγάλη αφθονία στα είδη και στον κόσμο,  απολαμβάνοντας μουσικές από ντόπιους καλλιτέχνες, αλλά έχοντας και την ευκαιρία να ταξιδέψει και να ξεσηκωθεί με τα διαχρονικά και πολύ γνωστά τραγούδια του μοναδικού Έλληνα ερμηνευτή Μιχάλη Χατζηγιάννη. Κεντρική συναυλία λοιπόν  στην κεντρική,  φυσικά  πλατεία  Πύργου, για τους μικρούς και  τους μεγάλους φίλους, αλλά  και πολίτες του Πύργου,  της Ηλείας και όχι  μόνο… “

Η ώρα  που  θα ξεκινήσει  η Λευκή Νύχτα και η αλλαγή  που  έγινε,  με την βοήθεια  του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας,  κ.  Βασίλη Γιαννόπουλου,  ζητώντας  μάλιστα  και συγνώμη  από  τους επαγγελματίες,  τονίζοντας  πως θα διαρκέσει  από  τις 20:00 εως τις 3:00 το βράδυ.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι ο πρόεδρος ανέφερε οτι ο  Εμπορικός Σύλλογος έδωσε 10.000€,  ο Δήμος Πύργου 8.000€  και το Επιμελητήριο Ηλείας 2.500€ ενώ για φέτος δεν ζητήθηκε οικονομική συμμετοχή από τα εμπορικά καταστήματα.  Ευχαρίστησε παράλληλα και τα ξενοδοχεία “Όλυμπος” και “Πάνθεον”  για τις καλές τιμές που έκαναν σχετικά με την διαμονή των καλλιτεχνών(Χατζηγιάννη και σχήμα). 

Ο  Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος  εξέφρασε την πεποίθησή του πως όλα θα κυλήσουν θετικά, ενώ όσον αφορά το κομμάτι των εκπτώσεων ευχήθηκε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις της πόλης.

Παρεμπιπτόντως, έθεσε ως στόχο, όχι μόνο να βγει κερδισμένη οικονομικά η αγορά της πόλης, αλλά και ο κόσμος να ευχαριστηθεί τη γιορτή αυτή, ενώ υποστήριξε πως αποτελεί ένα ιδανικό σημείο χρονικά,  αλλά και θεσμό πλέον, η διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας, μιας και στον νομό βρίσκονται αρκετοί ετεροδημότες και αναμένεται να κατέβουν ακόμα περισσότεροι.

Περισσότερα Νέα