Πύργος: Με αστυνομική παρουσία το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Επίθεση Μάκη σε Αυγερινοπούλου – Σύριζα για τα σκουπίδια

24 Ιουλίου - 18:26 Τοπικά

Υπό την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στο Δημαρχείο της Πόλης.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πύργου ενημέρωσε το σώμα για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχαν οι φορείς της Ηλείας στην Αθήνα. (σχετικές δηλώσεις του δημάρχου εδώ).

Ακολούθως έγινε συζήτηση για τον Προϋπολογισμό που όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γ. Αργυρόπουλος είναι “σφιχτός” και ρεαλιστικός. Ο δήμος κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να αποπληρώσει παλαιές οφειλές του παρελθόντος ύψους πάνω απο 16εκ € ανέφερε ο κος Αργυρόπουλος.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας δήλωσαν τη διαφωνία τους για τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τελικά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία με 18ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Το πρόβλημα των Σκουπιδιών

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ξεκίνησε η ενημέρωση για το θέμα των σκουπιδιών. Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πύργου ο οποίος ξεκίνησε απο τις προσπάθειες που είχαν κάνει ολοι οι δήμοι πριν χρόνια για την κατασκευή του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά σαν τη μόνη λύση για το πρόβλημα αυτό.

Αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό των Λιμνών απο τους κατοίκους που έχει σαν συνέπεια τη συσσώρευση πάνω απο 1.800 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

Επιτέθηκε στη Βουλευτή της ΝΔ Δ. Αυγερινοπούλου κατηγορώντας την για την κίνησή της να επισκευθεί τις Λίμνες μαζί με Βουλευτές του εξωτερικού αλλα και το βοηθό του συνηγόρου του πολίτη, λέγοντας οτι η ίδια αν και αρμόδια για το περιβάλλον δεν έκανε κάτι για να βρεθεί λύση.

Απο την επίθεση του Δημάρχου δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ , ούτε και οι Αριστερές δυνάμεις, τους οποίους κατηγόρησε οτι εκμεταλλεύονται το θέμα των Λιμνών για μικροπολιτική , την ώρα που διακυβεύεται η δημόσια υγεία.

Τέλος ο κος Παρασκευόπουλος ζήτησε την ανοχή των κατοίκων έως τις 15 Ιανουαρίου προκειμένου τα σκουπίδια να εναποτεθούν στις Λίμνες.

Ένταση υπήρξε μεταξύ του αντιδήμαρχου καθαριότητας κου Φραγκαντώνη και κατοίκων η οποία ευτυχώς δεν ξεπέρασε τα όρια.

Περισσότερα Νέα