Πύργος: Με επιτυχία η ημερίδα για τον Σάκη Καράγιωργα

24 Ιουλίου - 17:05 Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Πύργου η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) και το ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα και αφορούσε τη ζωή του Σάκη Καράγιωργα, το όνομα του οποίου έχει η Κεντρική Πλατεία του Πύργου.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος τόνισε: “Ο Καράγιωργας ήταν ένας οργανικός διανοούμενος που μας έδινε το ερέθισμα να τον ανακαλύψουμε και να αναζητήσουμε τις ιδέες του μέσω των εγχειρίδιων του Παντείου Πανεπιστημίου. Ήταν έξω και πέρα από την κυριαρχία της φιλελεύθερης οικονομικής επιστήμης. Στην δικτακτορία δεν υπήρχαν άλλες αντιλήψεις- σχολές απόψεων- ο Μαρξ δεν υπήρχε και αυτός που μας κέντραγε ήταν ο Καράγιωργας που αργότερα κουβεντιάσαμε την συμβολή του στην επιστήμη. ” ενώ κατέληξε οτι ο θάνατος του Καράγιωργα καθυστέρησε τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος ΣΦΕΑ Κώστας Μανταίος  τόνισε ότι αισθάνθηκε δέος όταν είδε το όνομα του Σ. Καράγιωργα στην πλατεία ενώ αναφέρθηκε και στη σκέψη αλλαγής του ονόματος της κεντρικής πλατείας λέγοντας χαρακτηριστικά : ” Φαίνεται τελευταία ότι κάποιοι άνθρωποι «στεναχωριούνται» γιατί η πλατεία ονομάζεται ακόμα Σάκης Καράγιωργα. “
Η εκπρόσωπος του «Ιδρύματος Σάκη Καράγιωργα» Κάτια Φωτεινοπούλου αναφέρθηκε στο έργο του ιδρύματος τονίζοντας: «Δεν μπορώ να κρύψω την θλίψη μου για τα 32 χρόνια που πέρασαν χωρίς την παρουσία του Καράγιωργα στη ζωή του Πανεπιστημίου. Λυπάμαι τους φοιτητές που δεν άκουσαν τα μαθήματα του και στερήθηκαν την απλόχερη αγάπη του γι αυτούς και τις βαθιές γνώσεις τους στην πολιτική οικονομία που με μία φυσική απλότητα κατάφερε να κατεβάσει οικονομικές έννοιες σε μία γήινη πραγματικότητα».

Περισσότερα Νέα