Πύργος (ΦΩΤΟ): Μεγάλο πλήθος πιστών τίμησε τον Άγ. Χαράλαμπο – Το αδιαχώρητο σε όλες τις ακολουθίες!

10 Φεβρουαρίου - 11:40 Τοπικά

Εκατοντάδες Πυργιώτες – αλλά και κάτοικοι των γειτονικών περιοχών έσπευσαν αυτό το διήμερο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγ. Χαραλάμπους στον Πύργο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν πριν από λίγη ώρα με τη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας παρουσία 5 Μητροπολιτών, δεκάδων Ιερέων, του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, Βουλευτών, των αιρετών της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. φορέων και οργανώσεων.

Στη λιτανεία συμμετείχαν Φιλαρμονικές και τιμητικά αγήματα από Προσκόπους, Σχολεία, τον Ερυθρό Σταυρό, το Λύκειο των Ελληνίδων και άλλα Σωματεία.

Ουρά είχε σχηματιστεί από χθες έξω από τον Ιερό Ναό Αγ. Κυριακής για να προσκυνήσουν την Ιερή εικόνα, ενώ κατάμεστος ήταν ο Ναός τόσο κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και κατά την Ιερά Αγρυπνία.

Στην πρωινή Θ. Λειτουργία σήμερα το πρωί που τελέστηκε 6-8.30 στο ιστορικό Ναύδριο του Αγίου Χαραλάμπους, ήταν γεμάτος τόσο ο Ναός όσο και ο περιβάλλοντας χώρος.

Στην Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλεία και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β’, οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος και Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδρούσης κ.κ. Κωνσταντίνιος και Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Περισσότερα Νέα