Πύργος: Μειώνονται τα τέλη κοινόχρηστων χώρων κατά 50%

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

Συνεχίζοντας αμείωτα και ποικιλοτρόπως την κοινωνική του πολιτική, ο Δήμος Πύργου, μετά από αρχική εισήγηση του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στην Οικονομική Επιτροπή και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά στην μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων κατά 50%.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η περαιτέρω διευκόλυνση των επαγγελματιών με τη μεταφορά πληρωμής των δόσεων της χρήσης κοινόχρηστων χώρων, με την καταβολή της 2ης δόσης να μετατίθεται έως τις 30/6/2022, η καταβολή της 3ης δόσης να μετατίθεται έως τις 30/7/2022 και η 4η δόση μπορεί να καταβληθεί έως τις 30/9/2022.

«Για άλλη μια φορά στην πράξη, στηρίζουμε τα νοικοκυριά της πόλης μας. Θέλοντας λοιπόν να ενισχύσουμε τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, μειώνουμε κατά 50% τα τέλη χρήσης αυτών των χώρων» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι έχει προηγηθεί, στην κατεύθυνση αυτή μεταξύ άλλων, η απαλλαγή των πολιτών από το βάρος των τελών με την απόσυρση του τέλους Ερυμάνθου, και παράλληλα τα ΑΜΕΑ έχουν σημαντική έκπτωση στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ. Επίσης έχει καταργηθεί για τα παιδιά το αντίτιμο των δυο ευρώ για την άθλησή τους στα δημοτικά γήπεδα.

«Μέσα στη κρίση που ζούμε, αλλά και με την αύξηση του κόστους λειτουργίας του Δήμου (ηλεκτρισμός, καύσιμα κ.α.) εμείς δεν αυξήσαμε κανένα τέλος, όπως έγινε σε άλλους Δήμους. Αντίθετα, μειώσαμε σημαντικά διάφορα τέλη. Αυτό δείχνει τη διαρκή στόχευση της πολιτικής μας που είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του» συνεχίζει ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Οφείλουμε  να προστατεύσουμε τους συνδημότες μας.  Πρέπει να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης παρέχοντας καθαριότητα και νερό με ελάχιστο κόστος. Να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες απ’ όλες τις έμμεσες φορολογίες, να πληρώνουν λιγότερα, και να μην αυξήσουμε καμία παρεχόμενη υπηρεσία από το Δήμο. Κάτι που ήδη έχουμε κάνει. Αυτό μας χαρακτηρίζει ως Δημοτική Αρχή. Αν τεθεί το ερώτημα: «άσφαλτος, τσιμέντο ή άνθρωπος», εμείς λέμε «πρώτα ο άνθρωπος»! Όμως δεν αμελούμε τίποτα, γιατί ήδη έχουν ξεκινήσει και πολλά έργα. Κάνουμε όμως μια τέτοια ιεράρχηση των αναγκών και τέτοια τοποθέτηση της οικονομικής δυνατότητας που έχει ο Δήμος ούτως ώστε, πρώτα απ’ όλα να προστατεύουμε τον άνθρωπο, τα νοικοκυριά που δυσπραγούν οικονομικά και τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας».

Περισσότερα Νέα