Πύργος: «Παγώνει» το έργο της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου λόγω αδυναμίας πληρωμής του εργολάβου.

9 Νοεμβρίου - 12:58 Τοπικά

«Παγώνει» το έργο της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει πληρωθεί τις εκτελεσμένες εργασίες και αναμένεται εντός των ημερών να υποβάλει Ειδική Δήλωσης Διακοπής των εργασιών, μέχρις ότου εξοφληθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά του αναδόχου εκφράζεται δυσαρέσκεια για την παρατεταμένη αδυναμία πληρωμής, καθώς οι εργασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, αφού έχουν ήδη διαμορφωθεί τα πεζοδρόμια σε ποσοστό πάνω από το 50%.

Έγκυρες πηγές τόνισαν στην «Πρωινή» ότι παρά την καλή διάθεση που υπήρχε ως τώρα για τη συνέχιση του έργου, η «στάση πληρωμών» οδηγεί αναπόφευκτα στην αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών αν ληφθεί υπόψη και το υψηλό κόστος στα υλικά λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση υπεγράφη τον περασμένο Μάιο και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  733.000 ευρώ και μέρος του χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί, οι παρεμβάσεις προσδιορίζονται από το ύψος της οδού Μπιζανίου ως το ύψος του κόμβου της 28ης Οκτωβρίου (Ρήγα Φεραίου) και προβλέπει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, μπροστά από το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας και στη συμβολή με την Μπιζανίου.

Επίσης θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και θα γίνει δενδροφύτευση, θα διαμορφωθούν ράμπες ΑμεΑ στην αρχή και στο τέλος εκατέρωθεν των πεζοδρομίων και θα χαραχτούν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ. Μπροστά από το 2ο δημοτικό σχολείο θα μπουν προστατευτικά κιγκλιδώματα και θα διαμορφωθεί ειδική διάβαση για τους πεζούς, θα τοποθετηθούν συνολικά 19 κάδοι μικροαπορριμμάτων και θα υπογειοποιηθεί το υπέργειο δίκτυο της ΔΕΗ καθ’ όλο το μήκος της παρέμβασης του δρόμου.

https://proini.news/

Περισσότερα Νέα