Πύργος: Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Χάρης Μιχαλακόπουλος. Αντικαταστάτης του ο Αγαθοκλής Κωτσάκης

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Την κάθοδό τους στις Βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης  “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ” Χάρης Μιχαλακόπουλος. 

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο κος Μιχαλακόπουλος παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος και τη θέση του αναλαμβάνει ο Αγαθοκλής Κωτσάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παραίτησης: 

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Με την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πύργου και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή, καθώς και όπως την αναγνώσετε στο Σώμα, στο προσεχές δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόθεσή μου να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας, με το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ», με υποχρεώνει να περιορίσω το χρόνο που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας (χωρίς να πάψω να ενδιαφέρομαι, να ασχολούμαι και να παρεμβαίνω όποτε εγώ κρίνω σκόπιμο) και να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για τα προβλήματα που αφορούν συνολικά  τον πολύπαθο Νομό Ηλείας.

Άλλωστε από το 2014 που η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ εισήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο (και είχα την τιμή να την εκπροσωπώ ως επικεφαλής), πιστεύω ότι δείχνει καθαρά τον κινηματικό της χαρακτήρα. Ακριβώς αυτό κάναμε και πριν μπούμε στο Δ.Σ, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο μέλλον με συνέπεια. Μέσα στο πλαίσιο αυτό του κινηματικού μας χαρακτήρα, εντάσσεται και επιβάλλεται η αλλαγή προσώπων στις θέσεις.

Είμαι και είμαστε σίγουροι πλέον ότι καμία αλλαγή προσώπου, δεν θα αλλάξει την ποιότητα του λόγου μας, την πολιτική μας και την στρατηγική μας.

Είμαστε αποδεδειγμένα η πιο καθαρή, τίμια, τεκμηριωμένη, μα προπάντων χρήσιμη και ατρόμητη φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, κάτι που παραδέχεται πλέον το συντριπτικό ποσοστό της κοινωνίας του Δήμου μας, ανεξάρτητα από τι τελικά ψηφίζουν στις κάλπες (δυστυχώς).

Αποδείξαμε ότι ψηφίζουμε ΠΑΝΤΑ κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΝΩΜΟΝΑ το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις που μπήκαν ως «εναντίων όλων» και τελικά έγραψαν ιστορία για την ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ με την Δημοτική Αρχή (ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ 99% εδώ και 3 χρόνια). Φυσικά υπάρχουν ανάμεσά μας και αυτοί με το γνωστό ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Τα 9 αυτά χρόνια αναδείξαμε πλήθος θεμάτων και προβήκαμε σε κατάθεση πλήθος τεκμηριώμενων προτάσεων προς όφελος της κοινωνίας και του δημόσιου χρήματος. Ας ελπίσουμε η τοπική αρτηριοσκληρυντική νοοτροπία να γίνει παρελθόν στο τόπο μας και οι τοπικές αρχές να κάνουν πράξη μερικές από αυτές τις ιδέες.

 Όμως δυστυχώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Νομός μας, η Ηλεία μας, είναι στον πάτο της ανάπτυξης, ακριβώς γιατί ευημερούν τα «μαγαζάκια» και οι ίδιοι ανακυκλώσιμοι  πολιτικοί σε θέσεις, που ευθύνονται εδώ και δεκαετίες. Αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να αλλάξει.

«Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν αυτοί που θα σε σώσουν», όπως είχε γράψει ο ανεπανάληπτος Αριστοφάνης.

Παραμένω επικεφαλής της Παράταξης, όπως αυτή συνεχίζει να υπάρχει στα Δημοτικά πράγματα και όπως επιβάλλεται να παραμείνει για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Ανιδιοτέλεια, Κοινό καλό, Θάρρος, Γνώση, τεκμηριωμένες καταγγελίες και τεκμηριωμένες προτάσεις θα συνεχίσουν να είναι τα χαρακτηριστικά που θα μας ξεχωρίζουν ευχάριστα μέσα στην τοπική αυτοδιοικητική σκηνή.

Ευχαριστώ όλους όσους ήταν και είναι δίπλα μου τόσα χρόνια και εύχομαι να συνεχίσουν να είναι για πολλά χρόνια ακόμα δίπλα μου. Ευχαριστώ και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας και τους προτρέπω να συνέχισουν με τον ίδιο ζήλο να βοηθούν εμένα και την Παράταξή μας, βοηθώντας ουσιαστικά τον Δήμο και την Πόλη μας και τα παιδιά της.

Εύχομαι τα καλύτερα στον συνεχιστή του έργου μας Αγαθοκλή Κωτσάκη και είμαστε όλοι (η Παράταξη) σίγουροι ότι θα διαπρέψει.

Είμαστε δίπλα σου …

Εις το επανιδείν ….

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Περισσότερα Νέα