Πύργος: Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Έρευνας για τα Προβλήματα και τις Προκλήσεις στην αγορά του Δήμου Πύργου

12 Μαρτίου - 13:41 Τοπικά

Τα Αποτελέσματα της Έρευνας για τα Προβλήματα και τις Προκλήσεις στην αγορά του Δήμου Πύργου παρουσίασε χθες Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Ηλείας ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου «Ερμής».

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Γιώργος Καρανίκας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως 14 Δεκεμβρίου 2023 από στελέχη της εταιρείας «Metrisis» σε δείγμα 203 ερωτηματολογίων και αναλύει σφαιρικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά του Δήμου Πύργου. Στόχος της ήταν να αναδειχτούν τα ζητήματα που επηρεάζουν την τοπική οικονομία, την κοινωνική δομή και τη γενικότερη ποιότητα ζωής στην περιοχή και κύριοι άξονες του ερωτηματολογίου ήταν η διερεύνηση των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο Δήμο Πύργου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ανέφερε:

“Βάσει των αποτελεσμάτων όλοι οι έμποροι πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε μια εποχή που αλλάζει ψηφιακά. Πρέπει τα καταστήματα να γίνουν υβριδικά, και για τους καταναλωτές και την ηλεκτρονική αγορά. Είναι μια πρόκληση που πρέπει να την ακολουθήσουμε».

Ο κ. Ξανθούλης αναφέρθηκε στη άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και ζήτησε την επιπλέον ενίσχυση και συντονισμό προσπαθειών, ώστε ο Πύργος να μπει και πάλι στο χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να λυθεί το πρόβλημα του πάρκινγκ, του φωτισμού, και γενικότερα να γίνουν μια σειρά δράσεων για να αναδειχθεί η πόλη. «Μια πόλη που είχε ιστορία και δυστυχώς την απαξιώσαμε μόνοι μας»

Δείτε αναλυτικά την έρευνα:

Περισσότερα Νέα