Πύργος: Προετοιμασία εκδήλωσης για τον αξέχαστο Νίκο Μοσχόπουλο

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

27-7-1985.
Ώρα 12.00 π.μ
Mιά άσχημη ημέρα για την οικογένεια, για τον αθλητισμό, για την μαθητική νεολαία της εποχής, για όλο το διδακτικό προσωπικό  (καθηγητές – δασκάλους) του Νομού Ηλείας και όχι μόνο.
Ήταν η μέρα πού ο καθηγητής μου της γυμναστικής Νίκος Μοσχόπουλος, μας άφησε ύστερα από θανάσιμο χτύπημα πού δέχτηκε κατά την διάρκεια του αγαπημένου του σπόρ (ψαροντούφεκο) από διερχόμενο ταχύπλοο στη θάλασσα στο Κορακοχώρι.
Νίκος Μοσχόπουλος
Πατρίδα του το Μεσολόγγι… Γεννήθηκε σε μια καλύβα πάνω στη λιμνοθάλασσα από ψαράδες γονείς….
Τα πρώτα 18 του χρόνια τα πέρασε μοιρασμένα στο σχολείο και σε σκληρή δουλειά ( ψάρεμα, αλυκές) για να βοηθάει και την οικογένειά του..
Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον βρίσκει στην Αθήνα… Παίζει στον Πανιώνιο και μετά στο Φωστήρα και είναι έτοιμος για μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό αλλά ένα σοβαρό χτύπημα τον φρενάρει και αναγκάζεται να δώσει εξετάσεις στη γυμναστική Ακαδημία…Σπουδάζει, δουλεύει και βοηθάει την οικογένειά του .1973 διορίζεται στο Γυμνάσιο Φυγαλείας και την επόμενη χρονιά στον Πύργο…
1975 παντρεύεται και αποκτά 4 παιδιά.
Η σχέση μου με τον αείμνηστο καθηγητή ήταν μιά σχέση σεβασμού και αγάπης αφού ήταν προπονητής μου στην πρωτοδημιούργητη ομάδα ενοργάνου γυμναστικής απαρτιζόμενη απο αθλητές του γυμνασίου Αρρένων τότε.
Εγώ, ο Αθανασόπουλος Αναστάσης και ο Χάρης Καραλής (πατέρας του Ολυμπιονίκη μας σήμερα Μανόλο) ήμασταν οι πρώτοι αθλητές που διέπρεψαν στην Ελλάδα ώς τρίτη ομάδα ενοργάνου γυμναστικής.
Η ομάδα μεγάλωσε και στελεχώθηκε και από άλλους αθλητές απο όλα τα σχολεία του Νομού.
1977 μαζί με την αείμνηστη Νίτσα Νικολοπούλου ιδρύουν στον Πύργο το Λύκειο Ελληνίδων όπου και διδάσκει Ελληνικούς χορούς..
Συνιδρύουν με άλλα μέλη τη ΓΕΠ Πύργου όπου έχει αναλάβει το μπάσκετ.
Προπονεί ποδοσφαιρικές ομάδες…Ομάδα Πρασίνου, Τσικό Πανηλειακού και άλλες…
Μεγάλος σταθμός ο Ναυτικός Όμιλος Πύργου .. Δούλεψε με όλη του την ψυχή για αυτά τα γλυκύτατα δελφίνια…
Με το ίδιο πάθος δούλεψε στο σχολείο.
Με μεγάλο ζήλο αφιερώθηκε στην οικογένειά του…
Μεγάλη του αγάπη η θάλασσα…η οποία βέβαια δεν του φέρθηκε ανάλογα….
Τον Ιούλιο του 1985 τον πήρε στο βυθό της …
Επί σειρά ετών , όσο ήταν σε λειτουργία το κολυμβητήριο Πύργου, γίνονται αγώνες προς τιμήν του τα ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΙΑ με μεγάλη συμμετοχή…
Είναι συγκινητική η αγάπη μετά από 38 χρόνια των μαθητών του ,των συναδέλφων και όλων όσοι τον ήξεραν…
Θυμούνται όλοι έναν αγνό αγωνιστή,μπροστάρη, αυθεντικό που οραματιζόταν για όλους έναν καλύτερο κόσμο τον οποίον δεν πρόλαβε να τον ζήσει…
Θεώρησα υποχρεωσή μου να οργανώσω μαζί με την σύζυγο του Φώτη Μπίρμπα, Μελίνα Μπίρμπα Δαμηλάκου (την οποία ιδιαιτέρως ευχαριστώ για την βοηθειά της) μια γιορτή στην μνήμη του καθηγητή μου προκειμένου τιμήσουμε αλλά και μνημονεύσουμε την προσφορά του σε ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό και όχι μόνο στο Νομό μας.
Την 23-7-2023 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο Πρώτο Γυμνάσιο Πύργου παρόντες των τότε καθηγητών μου αλλά και συναδέλφων του τόσο αγαπητού Νίκου μας.
Παρακαλώ όσες και όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην καλύτερη επιτυχία της εκδήλωσης να επικοινωνήσουν μαζί μου ή διαδικτυακά ή τηλεφωνικά στο 6939837085 ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Εκ των προτέρων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περισσότερα Νέα