Πύργος: Πρόστιμο 300€ σε όποιον Αστυνομικό επανεγγραφή στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων .

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Πρόστιμο 300 ευρώ καλείται να πληρώσει, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ηλείας Γρηγόρη Κατσώλη, όποιος αστυνομικός αιτηθεί την επανεγγραφή του στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλληλων Ηλείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των μελών της  Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ηλείας:
“Την 07/12/2020 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, κατά την διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε από τα μέλη του προεδρείου η επιβολή προστίμου, χρηματικού ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, σε όσους συναδέλφους αιτηθούν την επανεγγραφή τους στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.
Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απόφαση του προεδρείου, στο άκουσμα της οποίας , ως μέλη του Δ.Σ, δεν γνωρίζαμε εάν θα έπρεπε να γελάσουμε ή να κλάψουμε.
Καταλυτική ήταν δε η παρέμβασή μας ,προκειμένου να αποτρέψουμε έτερη πρόταση του προεδρείου, το οποίο επιθυμούσε την καταβολή τέλους εγγραφής στην Ένωση μας, για όσους συναδέλφους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Ειδικών Φρουρών και επιθυμούν να εγγραφούν στην Ένωση μας.
Το προεδρείο θα πρέπει να γνωρίζει ότι βασικός πυλώνας της νόμιμης και εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης μας αποτελεί το καταστατικό αυτής και ό,τι δεν προβλέπει αυτό επαφίεται στον συνδικαλιστικό νόμο.
Δεν γίνεται ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές από την μια να διεκδικούμε, επαναφορά του μισθού μας σε προ μνημονίου επίπεδα, να διεκδικούμε την εξασφάλιση των απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων, προκειμένου να μην τα καταβάλουμε από το υστέρημά μας και από την άλλη να επιβάλουμε πρόστιμο στους συναδέλφους της τάξεως των 300 ευρώ. Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία και γεννά τεράστια ερωτήματα η απόφαση αυτή του προεδρείου,το οποίο παραβιάζοντας κάθε άρθρο του καταστατικού, προσπαθεί να παρεμποδίσει το αναφαίρετο δικαίωμα των συναδέλφων του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, στερώντας παράλληλα απο την Ένωση έσοδα τα οποία κάλλιστα μπορούν να αντιμετωπίσουν, έως ένα βαθμό, οικονομικά προβλήματα και έκτακτες ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού.
Ως κλάδος βιώνουμε τεράστιες ελλείψεις και αδικίες, χρόνια και δίκαια αίτηματά μας έχουν βαλτώσει και για αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειαζόμαστε μια δυνατή και πολυπληθή Ένωση η όποια θα εργαστεί μεθοδικά διεκδικώντας καλύτερες μέρες για όλους μας. Αποφάσεις σαν και αυτή δημιουργούν απέχθεια απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς οι συνάδελφοι θεωρούν ορθώς, ότι πέφτουν θύματα μικροπολιτικών παιχνιδιών.
Ως μέλη του Δ.Σ δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτήν την απόφαση και αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι πρέπει, προκειμένου αυτή να μην εφαρμοστεί. Ο συνάδελφος έχει δικαίωμα να εγγραφεί και να επανεγγραφεί στην Ένωση όποτε αυτός θέλει και επιθυμεί. Δεν είναι υποχρεωμένος και δεν του επιβάλλεται από κανέναν το τι και πως θα πράξει, άλλωστε ό,τι και αν αποφασίσει θα είναι σύννομο, μη έχοντας οικονομική ή οιαδήποτε άλλη υποχρέωση έναντι της Ένωσης.
Εύλογα γεννάται το ερώτημα, πως πρώην μέλη Δ.Σ και κατέχοντες θέσεις στο υπάρχον, εφάρμοσαν και σεβάστηκαν την άνευ επιβολής προστίμου εγγραφή ή επανεγγραφή μελών κατα την διεξαγωγή των τελευταίων εκλογών, ενώ τώρα υπερθεματίζουν και υπέρ ψηφίζουν την απόφαση για επιβολή αυτού.
Οι συνάδελφοι μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν ικανούς να τους εκπροσωπήσουν και το τελευταίο που επιθυμούν είναι να τους χρησιμοποιούν κάποιοι, ανάλογα με το πως τους εξυπηρετεί.
Θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι κρινόμεθα καθημερινά από τους συναδέλφους και οτι είμαστε υπόλογοι των πράξεων μας έναντι αυτών.”
ΚΑΤΣΩΛΗΣ Γρηγόρης Μέλος Δ.Σ
ΝΤΟΜΑΡΗΣ Ιωάννης Μέλος Δ.Σ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Χρήστος Μέλος Δ.Σ

Περισσότερα Νέα