Πύργος: Προσβάσιμα καταστήματα για τα ΑμεΑ. Έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου για τοποθέτηση ραμπών.

24 Ιουλίου - 17:05 Τοπικά


Συνάντηση με  μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας είχε χθες ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα καταστήματα της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κος Πετρόπουλος “πρόκειται για σοβαρό θέμα καθώς τα ΑμεΑ ζούν στην κοινωνία μας και δεν πρέπει να νιώθουν παραπεταμένοι. Κάνω έκκληση σε όλους του καταστηματάρχες να τοποθετήσουν έξω από τα καταστήματά τους αποσπώμενη ράμπα ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να εισέρχονται και να κάνουν τις αγορές τους χωρίς πρόβλημα. Το κόστος είναι μηδαμινό και θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να ευαισθητοποιηθούν” κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Παντελής Παναγιώτου αναφέρθηκε στον κοινωνικό αποκλεισμό που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ λέγοντας: « Το 13% του πληθυσμού μας είναι ΑμεΑ και εμείς είμαστε αποκλειστικοί πελάτες της τοπικής αγοράς, αφού δεν μπορούμε να μετακινηθούμε εύκολα για τις αγορές μας. Είμαστε δηλαδή οι καλύτεροι πελάτες τους…»

Όσον αφορά την κατάληψη των θέσεων parking ΑμεΑ έκανε για άλλη μια φορά έκκληση στον κόσμο να μην παρκάρει στις ειδικές θέσεις που υπάρχουν γιατί δημιουργείται πρόβλημα. Τέλος ο κος Παναγιώτου αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του seatrac στην παραλία του Κατακόλου λέγοντας οτι είναι μια κατάκτηση που δεν πρέπει φέτος να χαθεί.


Περισσότερα Νέα