Πύργος: Σε ιδιώτες η αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων της Πόλης

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Τη διενέργεια διεθνή διαγωνισμού ώστε να δωθεί η αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου σε ιδιώτη ανακοίνωσε ο Γαβρίλης Λιατσής στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στόχος είναι να μειωθούν τα κόστη του Δήμου κατα 50% .

Πιο συγκεκριμένα ο κος Λιατσής ανέφερε για το θέμα:

“Ο Πύργος πλέον λάμπει. Είναι ευτυχία για τους κατοίκους της Πόλης μας οτι κοιμούνται και δεν ξυπνάνε με την αγωνία κάποιας μολυσματικής νόσου. Πλέον μας ανοίγει η όρεξη ως Δήμος να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε ώστε να διαχειριστούμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο που θα μειώσουμε τα κόστη. Στο θέμα των σκουπιδιών μέσα από συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί, παρακολουθούμε το τί συμβαίνει σε πόλεις που την αποκομιδή των απορριμμάτων έχει δοθεί σε ιδιώτες.

Μέσα από διεθνή διαγωνισμό μπορούμε να μειώσουμε τα κόστη μας κατά 50%. Εξετάζουμε σοβαρά το θέμα να δωθεί η αποκομιδή σε ιδιώτη. Η πρότασή μου θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ θα συμπεριληφθεί και στον προϋπολογισμο που θα κατατεθεί” κατέληξε ο Δήμαρχος

Όσον αφορά το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα ο Δήμαρχος τόνισε οτι το μόνιμο προσωπικό θα απασχοληθεί σε άλλους τομείς του Δήμου ενώ για τους συμβασιούχους ανέφερε οτι οποιαδήποτε εταιρία αναλάβει την καθαριότητα θα στελεχωθεί από ντόπιο εργατικό δυναμικό.

Περισσότερα Νέα