Πύργος: Στο ειδικό σχολείο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Χαροκόπος: “Απαράδεκτη η κατάσταση – Όχι άλλο νεκρό παιδί”

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

«Κραυγή αγωνίας» υψώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς, κάτοικοι και φορείς για το Ειδικό Σχολείο στον Πύργο μετά το τραγικό περιστατικό που κόστιζε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη στις Σέρρες, όταν έγινε έκρηξη στον λέβητα του Δημοτικού Σχολείου.

«Η εικόνα είναι τρομακτική. Ο καυστήρας στο Ειδικό Σχολείο βρίσκεται μέσα στις τουαλέτες, σε έναν χώρο χωρίς εξαερισμό και δίπλα στην αίθουσα που κάνουν μάθημα παιδιά με αναπηρίες. Στο μεταξύ έχει ζητηθεί επανειλημμένα να ελέγξουν τον καυστήρα  για να ανάψουν τη θέρμανση καθώς κρυώνουν τα παιδιά κι ακόμα περιμένουν… Ο καυστήρας αυτός είναι πολύ παλιός μέσα στις τουαλέτες ΑμεΑ. Έτσι και εκραγεί καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει; Κάθε χρόνο που λειτουργούσε ο καυστήρας υπήρχε φόβος» τονίζει στο enikos.gr, η κα Αγαθή Ρηγοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Ήλις». 

Η κα Ρηγοπούλου εξήγησε ότι το Ειδικό Σχολείο μεταφέρθηκε το 2018 σε ένα πολύ παλιό κτίριο, κατασκευασμένο το 1949. Όπως υποστηρίζει, η διευθύντρια του σχολείου έχει στείλει επανειλημμένως έγγραφα στους αρμόδιους φορείς, στον Δήμο και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση του σχολείου και να βρεθεί λύση όμως, έως τώρα δεν έχει γίνει κάτι.

Η κα Ρηγοπούλου είχε αναφερθεί ξανά στα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου στις 8 Αυγούστου 2022, αλλά από τότε δεν έχει προχωρήσει τίποτα, όπως λέει.

Η κα Ρηγοπούλου κάλεσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής να επισκεφθεί το σχολείο και να ελέγξει την κατάσταση, έως το σημείο που είναι αρμοδιότητά της. Χθες ειδικό κλιμάκιο πήγε στο σχολείο και όπως περιγράφει στο enikos.gr η κα Ρηγοπούλου, έμειναν άναυδοι. Είπαν ότι είναι επικίνδυνο να βρίσκεται στο σημείο, όπου βρίσκεται ο καυστήρας και ετοιμάζουν τη δική τους έκθεση.

Αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων είναι να μεταφερθεί ο καυστήρας σε έναν άλλον χώρο εκτός σχολείου για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά τους.

“Απαράδεκτη η κατάσταση – Όχι άλλο νεκρό παιδί”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαροκόπος χαρακτήρισε μιλώντας στο enikos.gr «απαράδεκτη την κατάσταση στο σχολείο» και έκανε έκκληση να υπάρξει άμεση παρέμβαση ώστε να δοθεί λύση.

«Όχι άλλο νεκρό παιδί από τέτοιες καταστάσεις» υποστήριξε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο Δήμος έχει γνώση του προβλήματος και πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι. Είναι απερίγραπτο αυτό που γίνεται. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση».

https://www.enikos.gr/ Της Εύης Κατσώλη

Περισσότερα Νέα