Πύργος: Τα παιδία παίζει… και ανακυκλώνει (φωτό)

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης που στήθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου την Κυριακή το πρωί, παιδιά όλων των ηλικιών  έπαιξαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας για την Ανακύκλωση. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling  και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα της Ανακύκλωσης.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να μάθουν  μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά του παιχνίδια, για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους.
Στην Κεντρική Πλατεία βρέθηκαν και οι Πρόσκοποι της Πόλης με την 1η Αγέλη όπου συμμετείχαν στα παιχνίδια.
Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής χαρακτήρισε τα παιδιά  πρωτοπόρους στο θέμα της Ανακύκλωσης και τόνισε οτι η ανακύκλωση είναι η μόνη λύση για να βγεί η πόλη από το αδιέξοδο των σκουπιδιών. Κάλεσε για άλλη μια φορά τους δημότες να βάλουν την ανακύκλωση στη ζωή τους ενώ αναφέρθηκε και στους καταστηματάρχες της Κεντρικής Πλατείας λέγοντας οτι δεν κάνουν σωστή ανακύκλωση και πλέον η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να επιβάλλει προστίματα.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνεται ανακύκλωση από όλα τα νοικοκυριά ενώ τόνισε ότι ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας κατα τη διάρκεια του οποίου είχαμε “ρεκορ” ανακύκλωσης καθώς τα ανακυκλώσιμα υλικά πλησίασαν τους 170τόνους δηλ. περίπου στο 17%.  Στόχος μας είναι το ποσοστό της Ανακύκλωσης μέσα στο καλοκαίρι να φθάσει στο 30%
Η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Πύργου Δώρα Κριτσάρη κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τρόπο ζωής την Ανακύκλωση για να ξαναγίνει ο Πύργος μια καθαρή πόλη όπως παλιά.

Περισσότερα Νέα