Πύργος: Τι λέει η Μητέρα της 13χρονης που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού έξω από το σχολείο της.

1 Απριλίου - 19:14 Τοπικά

Μία 13χρονη μαθήτρια στον Πύργο προσπαθεί να ξεφύγει. Τη δέρνει με μανία μία 14χρονη μέσα στη μέση του δρόμου μετά από το σχόλασμα.

Τα βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ανήλικου κοριτσιού από μία μαθήτρια δευτέρας Γυμνασίου στον Πύργο έχουν προκαλέσει οργή και ερωτήματα. Τι ήταν αυτό που έκανε μία 14χρονη να επιτεθεί με τόσο βάναυσο τρόπο σε ένα άλλο κορίτσι;

Η μητέρα του κοριτσιού που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού μιλάει αποκλειστικά στο Live News για τα όσα της μετέφερε η κόρη της μετά από επίθεση.

«Αν δεν το είχανε τραβήξει το παιδί μου λέει μαμά θα με είχε σκοτώσει. Δηλαδή το βάραγε με μένος», περιέγραψε η μητέρα της ανήλικης.

Το κορίτσι με τη λευκή μπλούζα έχει πιάσει από τα μαλλιά την 13χρονη και την ρίχνει κάτω στο πεζοδρόμιο. Η νεαρή προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμυνθεί, όσο γύρω της την έχουν περικυκλώσει συμμαθητές που μένουν άπραγοι.

«Φανταστείτε μία μάνα να βλέπει αυτό το βίντεο το παιδί της να το κοπανάνε, να το βαράνε και να είναι 200 παιδιά και να τραβάνε απλά ένα βίντεο».

Στα βίντεο φαίνονται δύο μαθήτριες Γυμνασίου να μαλλιοτραβιούνται και να ανταλλάσσουν χτυπήματα με μία εξ αυτών να προσπαθεί να κλωτσήσει την άλλη.

Η παρεξήγηση που οδήγησε στα άκρα

Όπως ισχυρίζεται το 13χρονο κορίτσι, θύμα της επίθεσης, η παρεξήγηση είχε αρχίσει ένα 24ωρο νωρίτερα.

«Το προηγούμενο βράδυ της φασαρίας είχε δεχθεί κάποια μηνύματα στο κινητό της από την συγκεκριμένη κοπέλα. Της έλεγε ότι είχε πει σε κάποια άτομα η κόρη μου ότι θα την πλακώσει στο ξύλο. Το παιδί βέβαια της απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Η 14χρονη όπως φαίνεται δεν έμεινε σε αυτό. Την προειδοποίησε πως αύριο θα πληρώσει από κοντά. Περίμενε να σχολάσουν και όταν απομακρύνθηκαν λίγο από το σχολείο, βρήκε την ευκαιρία να της επιτεθεί.

«Πλησιάζει τη δική μου την κόρη η άλλη μαθήτρια και της λέει: ”εσύ είσαι που είπες θα με πλάκωνες στο ξύλο;” Λέει το παιδί: ”εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο”. Άρχισε το παιδί να το κλωτσάει και να το χτυπάει».

Στο βίντεο – ντοκουμέντο φαίνεται με τι μίσος χτυπάει ανελέητα το 13χρονο κορίτσι. Δύο ανήλικες μπαίνουν στη μέση να τις χωρίσουν. Ούτε τότε φαίνεται να υποχωρεί η 14χρονη. Κάνει για λίγο πίσω και παίρνει ξανά φόρα, οι ανήλικες την κρατάνε και πέφτει κάτω.

«Πήγαμε νοσοκομείο, ευτυχώς το παιδί δεν έχει χτυπήσει, γιατί το χτύπαγε άτσαλα. Το έσπρωξε κάτω, το τράβηξε από τα μαλλιά, το έσπρωξε στο πεζοδρόμιο, η πρώτη κλωτσιά ήταν στο στέρνο που του έκοψε την ανάσα του παιδιού».

Η μητέρα του κοριτσιού βλέποντας το παιδί της χτυπημένο τα έχασε. Αργότερα είδε ότι ο ξυλοδαρμός της κόρης της υπήρχε σε βίντεο και προχώρησε σε μήνυση.

«Ήταν προμελετημένο, γιατί δεν μπορεί ξαφνικά μέσα σε έναν καυγά να τραβάνε βίντεο από την αρχή. Το είχε πει και η ίδια η κοπέλα στο μήνυμα ότι ”αύριο θα γίνει χαμός”».

Η 13χρονη παραμένει τρομοκρατημένη. Παρ’ όλο που δεν τραυματίστηκε σοβαρά, φοβάται να βγει από το σπίτι της και περιμένει την παραδειγματική τιμωρία της 14χρονης.

«Εγώ δεν θέλω να το μεγαλώσω έτσι το παιδί μου»

Η μητέρα της 13χρονης μίλησε αποκλειστικά στο Live News.

«Πήγα το παιδί στο σχολείο σήμερα για να μην μείνει και άλλο στο σπίτι. Πήγα και σε ειδικούς. Το πράγμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Την αιτία δεν την έχουμε καταλάβει ακόμα. Εμπλέκονται και τρίτα άτομα που έχουν συκοφαντήσει το παιδί. Είπαν στην άλλη μαθήτρια πως η κόρη μου ήθελε να την πλακώσει και το παιδί προσπαθούσε να εξηγήσει πως δεν είχε πει κάτι τέτοιο ποτέ. Η κοπέλα δεν την πίστεψε και το ξύλο ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη αλλά επειδή είχαν 7ωρο το μετέφεραν για την Πέμπτη. Μία φίλη της κόρης μου πήγε να βοηθήσει και την κρατούσανε για να μην τους σταματήσει ώστε να τραβήξουν το βίντεο. Εμένα μου το έστειλαν στο κινητό, όπου περιλάμβανε και το τραγούδι. Το ‘’Κελί 33’’. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό και να δούμε πώς θα σώσουμε τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά με τη βία για να μπορέσουν να προστατευτούν. Δεν είναι λύση αυτό. Εγώ δεν θέλω να το μεγαλώσω έτσι το παιδί μου».

«Ζητάω συγγνώμη, το λάθος είναι της κόρης μου»

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας της κοπέλας που επιτέθηκε στην 13χρονη.

«Είμαστε κατά της βίας. Η φασαρία που ισχυρίζεται η κυρία δεν είχε κανονιστεί. Η φασαρία ξεκίνησε από μηνύματα που έστελνε η κόρη της στην κόρη μου. Ζητάω συγγνώμη, το λάθος είναι της κόρης μου. Την κόρη μου την έχω μεγαλώσει με παιδεία και δεν της έχουμε μάθει να χτυπάει. Η κόρη μου πήρε την τιμωρία από τους γονείς της και από το σχολείο».

newsit.gr

Περισσότερα Νέα