Πύργος: Τιμήθηκε η μνήμη του Ήρωα Μίλτωνα Ιατρίδη

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Τιμήθηκε την Κυριακή το πρωί ο Πυργιώτης Ήρωας Μίλτωνας Ιατρίδης ύστερα από παύση δύο ετών λόγω κορωνοϊού.  Την τελετή οργάνωσε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού Ηλείας ενώ το παρών έδωσαν και συγγενείς του Ήρωα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηλείας της Ε.Α.Α.Ν., Πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής, οι βουλευτές Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός και Ανδρέας Νικολακόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχο ε.α. Θεόδωρο Γερούκη ΠΝ, τον εκπρόσωπο του Α/Γ.Ε.Ν. και Διοικητή της Ναυτική Διοίκηση Ιονίου Αντιπλοίαρχος Παναγιώτη Γιαννουδάκη Π.Ν., τον εκπρόσωπο Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Νομού Ηλείας και Διοικητή ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχη Ιωάννη Μπλούνα, το δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον πρόεδρο συνδέσμου Ελλ. Υ/Β Αντιναύαρχος Παναγιώτη Ραδίτσα ΠΝ, τον εκπρόσωπο ΕΑΑΣ Λοχαγό Αθανάσιο Τσιγκρελή, τον εκπρόσωπο ΕΑΑΑ Υποπτέραρχο Σωτήρη Γαραζιώτη, τον πρόεδρο Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Μόνιμων Υπαξιωματικών ΠΝ Υποπλοίαρχο (Ε) ε.α. Παύλο Σοφικίτη, τους συγγενείς ήρωα, την εκπρόσωπο Συλλόγου Γυναικών Σολυγείας «Λέλα Ιατρίδη» Ελένη Πιπίνη, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γορτυνίων Ηλείας «Γρηγόριος ο Ε’» και τον πρόεδρο του παραρτήματος ΕΑΑΝ Ηλείας, πλοίαρχο ε.α. Ζώη Υφαντή Π.Νς,

Στη συνέχεια στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Πύργου, ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του ανιψιού του Μίλτωνα Ιατρίδη , Βασίλη Ιατρίδη, Όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για σημαντικά γεγονότα της ζωής του Πυργιώτη ήρωα.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Ευγενία Χριστοπούλου, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις για το έργο του Μίλτωνα Ιατρίδη, από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο του παραρτήματος Ηλείας της Ε.Α.Α.Ν., Πλοίαρχος ε.α. Ζώη Υφαντή, τους βουλευτές Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο και Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τον αντιδήμαρχο Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντα Κυριαζή και την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Σολυγείας «Λέλα Ιατρίδη» Ελένη Πιπίνη.

Περισσότερα Νέα