Πύρινη κόλαση σε Πύργο και Σπιάντζα. Στο νοσοκομείο Πυροσβέστης. "Εγλυψαν" τα σπίτια οι φλόγες

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

Μπαράζ πυρκαγιών είχαμε στις 3 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής όταν σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε πυργκαγιά  στην περιοχή πίσω από το δημοτικό στάδιο Πύργου, σε ξερά χόρτα και καλάμια και στη Σπιάντζα δίπλα στο ενωσιακό γήπεδο. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε πίσω από το εθνικό στάδιο Πύργου δίπλα από κατοικημένη περιοχή. Οι φλόγες έφθασαν στις αυλές των σπιτιών και οι δυνάμεις της Πυροσβεστική δίνουν μάχη για να σώσουν τα σπίτια. 

Στη Σπιάντζα η φωτιά ξέσπασε σε χώρο με ξερά χόρτα και καλάμια αλλά και σκουπίδια και λόγω του αέρα έλαβε διαστάσεις. Και στις δύο πυρκαγιές κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή εναέριων μέσων κάτι που έγινε. Πυροσβέστης που επιχειρούσε στην Σπιάντζα τσιμπήθηκε από έντομο με αποτέλεσμα να πάει στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους διότι ήταν αλλεργικός.  

Στην πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Σπιάτζα Ηλείας, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 2 Α/Φ, οχήματα της Πολιτικης Προστασία και μηχανήματα έργου.

Στην πυρκαγιά στο Εθνικό στάδιο επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα και 2 Ε/Π.Περισσότερα Νέα