Πυρόπληκτα δάνεια και Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα απασχόλησαν το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε στις  23/10/2019 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Επιμελητηρίου Ηλείας  με κύρια θέματα τα Πυρόπληκτα Δάνεια Νομικών κ’ Φυσικών Προσώπων, και τον δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα.

Σχετικά με τα δάνεια ειπώθηκαν τα εξής:

Κατόπιν της έκδοσης της υπ αριθ. 2/94253/0025/21.12.2018 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γεωργίου Χουλιαράκη, δίδεται δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους δανειολήπτες, να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και τα πυρόπληκτα (κόκκινα και ενήμερα) δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς οι τράπεζες να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι είναι ευθύνη των δανειοληπτών να επισπεύσουν και αυτοί τις διαδικασίες τακτοποίησης των δανείων τους και να επιδιώξουν να βελτιώσουν την τραπεζική τους εικόνα. Όταν ένα δάνειο δεν πληρώνεται η δεν ρυθμίζεται τότε η Τράπεζα προβαίνει σε κατάπτωση του και το χρέος μεταφέρεται στην Εφορία. Σαν επιμελητήριο  Ηλείας παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζητήματος και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας για κάθε εφικτή διευθέτηση.

Ήδη αποφασίστηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Παρασκευή 25/10/2019 και ώρα 15:00 για τα ανωτέρω θέματα καθώς και συνάντηση στις 29/10/ 2019 με τους εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου και του Συλλόγου Λογιστών, ενώ δρομολογείται και συνάντηση με τα Επιμελητήρια Αχαΐας Αρκαδίας Λακωνίας Μεσσηνίας και Εύβοιας που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Στην συνεδρίαση έκτος από τα μελή του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας συμμετείχαν και τοποθετηθήκαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου κ. Δημητρουλόπουλος Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ηλείας κ. Χαμεζόπουλος Διονύσιος καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου του Πύργου «Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών» της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους[ΕΓΔΙΧ]  κ. Αλεξόπουλος Μάριος με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων των δανείων που φορούν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών του τόπου.

Σχετικά με το δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή για το έργο συμβασιοποιηθησαν τα πέντε από τα οκτώ τμήματα (οι τρεις από τις οκτώ συμβάσεις δεν έχουν ακόμα υπογραφεί).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της εντός του Νοεμβρίου, οπότε και θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για την ολοκλήρωση του έργου.

 Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε η στήριξη του Επιμελητηρίου σε κάθε κίνηση η οποία θα συμβάλει στην επίλυση του θέματος και στην ολοκλήρωση του έργου εντός των προθεσμιών που έχουν καθοριστεί.

Περισσότερα Νέα