Πυξ Λαξ: Το θρυλικό συγκρότημα μας ενώνει σε live streaming συναυλία

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Σε μια περίοδο που κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε «τι είναι αυτό που μας ενώνει», οι θρυλικοί Πυξ Λαξ έρχονται να μας χαρίσουν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 21:00 μία μοναδική βραδιά και να μας θυμίσουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική, και οι άνθρωποι που παίζουν μουσική, στη ζωή μας εν μέσω πανδημίας.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 21:00, η μπάντα που έβαλε λόγια στα συναισθήματά μας, θα παρουσιάσει μία live streaming παράσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, ηλεκτρικό ήχο, αναμνήσεις αλλά και ανάγκη για σμίξιμο έστω και από απόσταση, καθώς οι Πυξ Λαξ θα εκπέμψουν ζωντανά από το θέατρο «Χώρος» και παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα σχόλια που θα μπορούν να στείλουν οι ακροατές από την πλατφόρμα του live streaming.

Οι Πυξ Λαξ, με αποστάσεις ασφαλείας αλλά χωρίς όρια και περιορισμούς στα συναισθήματα, στρέφουν το βλέμμα στο αβέβαιο μέλλον και με ασπίδα όλα τα τραγούδια τους που έγραψαν ιστορία και όλα όσα αγάπησαν, είναι έτοιμοι να μας κάνουν να ενώσουμε τις φωνές μας απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε!

Συντελεστές: Παναγιώτης Σπυρόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα / Νίκος Σάλτας: πλήκτρα / Χάρης Μιχαηλίδης: ηλεκτρική κιθάρα / Ελευθερία Ναθαναήλ: πλήκτρα, ακορντεόν / Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο / Αλέκος Κούρτης: τύμπανα / Γιώργος Παχής: λαούτο, τόμπρα, τζουράς, μπαγλαμάς / Περικλής Μαθιέλης: σχεδιασμός φωτισμών – σκηνοθεσία /Νίκος Παππάς: μίξη ήχου / Σάκης Πυριόχος: ηχοληψία σκηνής / Live Streaming: Live Moment (Γιώργος Μαυράκης – Μιχάλης Σπυρίδωνος) / Production: Lights on mics.

Το συγκρότημα των ΠΥΞ ΛΑΞ ιδρύθηκε το 1989. Το όνομα του συγκροτήματος δόθηκε από έναν υπάλληλο δισκογραφικής, τον Δημήτρη Φεργάδη, και προέρχεται από την αρχαιοελληνική γλώσσα, σημαίνοντας «Με γροθιές και κλωτσιές». Εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1990 με τον δίσκο «Τι άλλο να πεις πιο απλά». Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2004 και επανασυνδέθηκε το καλοκαίρι του 2011 με μια πανελλαδική περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδού, που απεβίωσε τις 13 Απριλίου του 2010. Το καλοκαίρι του 2018, 7 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, επανασυνδέθηκαν οριστικά. Συνολικά, οι πωλήσεις δίσκων των Πυξ Λαξ έφτασαν πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ έχουν δώδεκα χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά εναλλακτικά ροκ συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Πληροφορίες:
Ημερομηνία : Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή διαδικτυακού εισιτηρίου: 5 ευρώ
Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ

https://www.ethnos.gr/

Περισσότερα Νέα