Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Έναρξη της διαδικασίας για εκλογή νέου Προέδρου. Δεν θα είναι ο ίδιος ξανά υποψήφιος

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μόλις τώρα ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάπειο Μέγαρο. Επίσης ανακοίνωσε την άμεση προσφυγή στις δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έκλεισε ο παλαιός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει ένας νέος κύκλος. Μίλησε για βαθιά ανανέωση και επανίδρυση του Νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε όλη την πορεία του από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία, την ανάληψη της εξουσίας και όσα  πέτυχε ή δεν κατάφερε να πετύχει ως κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ όπου ανακοίνωσε τις προθέσεις του, ενώ αρκετά νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις στο  Ζάπειο περίπου στις 12.30. Τελικά οι δηλώσεις έγιναν με καθυστέρηση 45 περίπου λεπτών.

Περισσότερα Νέα