Ρεμπέτικο σεργιάνι στο Επιτάλιο

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιταλίου «Επί της αλός» διοργανώνουν ένα μοναδικό…ρεμπέτικο σεργιάνι στα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε, το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 21.30 στον «Παιδόκοσμο» Επιταλίου.

«Νύχτες Μαγικές», «Νύχτωσε χωρίς Φεγγάρι», «Στον Πειραιά Συννέφιασε», «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε» και πολλές ακόμη μεγάλες επιτυχίες θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί: Γιώργος Γκούτης, Γιώργος Καφεντζής, Ελένη Πούρνου και Κώστας Μπαφατάκης σε μια «βραδιά…ρεμπέτικη».

Οι συνθέσεις των: Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργου Μητσάκη, Γιάννη

Παπαϊωάννου, Απόστολου Καλδάρα, αλλά κι άλλων δημιουργών της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, ένωσαν το ελληνικό ακροατήριο για πρώτη φορά και, αντλώντας από το μουσικό πλούτο του πειραιώτικου ρεμπέτικου, της μικρασιατικής σχολής και της ευρύτερης παραδοσιακής μουσικής, μας κληροδότησαν την πρώτη δημοφιλή μας μουσική, κοινώς, το λαϊκό μας τραγούδι. Σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά, οι δημιουργίες των μεγάλων μας συνθετών παραμένουν ανεξίτηλες και διαχρονικές, συνιστούν δομικό στοιχείο της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων και αποτελούν αριστουργήματα του λαϊκού μας πολιτισμού.

Περισσότερα Νέα