«Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» στην κεντρική πλατεία του Πύργου 9/10/11 Ιουνίου – Κλήρωση για 5 ηλεκτρικά ποδήλατα

24 Ιουλίου - 19:31 Τοπικά

Σε ένα διαφορετικό….σαφάρι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος οι κάτοικοι του Πύργου. Με παρονομαστή την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με την ΠΔΕ και την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΔΕ φιλοξενούν τη δράση «Σαφάρι Μπαταριών & Ηλεκτρικών Συσκευών» για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 έως και το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Για τρεις ημέρες,  και ώρες από τις 09.00-21.00 οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν στην ειδική Πράσινη Εστία που θα δημιουργηθεί, άχρηστες μπαταρίες και παλιές ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση και παράλληλα να πάρουν μέρος σε κλήρωση με πλούσια δώρα.

Ειδικό προσωπικό θα υποδέχεται και θα ενημερώνει το κοινό, θα διανέμει ενημερωτικό υλικό, ενώ παράλληλα θα παραλαμβάνει τις συσκευές και τις μπαταρίες που θα φέρουν οι πολίτες. Η συγκεκριμένη δράση έχει διπλό στόχο: αφενός την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανάγκη και τους τρόπους ανακύκλωσης και αφετέρου την συλλογή μεγάλου όγκου υλικών προς ανακύκλωση.

Η ανακύκλωση επιβραβεύεται

Η δράση δεν περιορίζεται μόνο στην ανακύκλωση καθώς θα υπάρχει και επιβράβευση των πολιτών με δώρα.

Συγκεκριμένα, κάθε πολίτης που θα αφήνει μπαταρίες ή ηλεκτρική συσκευή για ανακύκλωση θα παίρνει άμεσα ένα συμβολικό δώρο αλλά και ένα κουπόνι για συμμετοχή στην  κλήρωση με δώρο 5 ηλεκτρικά ποδήλατα. Παράλληλα, για κάθε 10 κιλά υλικών που θα συγκεντρώνονται, οι διοργανωτές θα προβούν σε δεντροφύτευση 1 δέντρου στην περιοχή, σε σημείο που θα υποδείξει ο Δήμος.

Το σύνολο της δράσης γίνεται με την υποστήριξη, τη συνεργασία και την εποπτεία των αρμόδιων φορέων ανακύκλωσης (Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε , ΑΦΗΣ)

Περισσότερα Νέα