Σάκης Μπαλιούκος: «Θακινηθούμε με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ισόρροπης ανάπτυξης του δήμου μας»

24 Δεκεμβρίου - 15:48 Τοπικά

Η διαρκής μέριμνα για τους  πολίτες και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες,  βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της νέας Δ.Α. του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο επανεκλεγείς για 7η συνεχή φορά δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Καλλικώμου, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αφού καλωσόρισε τις νέες και τους νέους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους των κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των κοινοτήτων και τους κοινοτικούς συμβούλους, τόνισε ότι σήμερα ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της αυτοδιοίκησης.

Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία από ιερείς της περιοχής κι εν συνεχεία έγινε η ορκωμοσία του δημάρχου και των συμβούλων, ενώ λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Μπαλιούκος υπογράμμισε τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

        Ο όρκος που δώσαμε σήμερα μας δεσμεύει απέναντι στην πατρίδα, στο Δήμο μας αλλά κυρίως στον δημότη μας. Μας υποχρεώνει να κινηθούμε με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης των δημοτών και της ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου μας. Μας υποχρεώνει να είμαστε δίπλα στον υπερήλικα, στον μοναχικό, στον αναξιοπαθούντα δημότη μας, να τον στηρίξουμε με αγάπη, διακριτικότητα και αποτέλεσμα.

        Ισχυρές λοιπόν Προνοιακές Δομές είναι η απάντηση για την λύση των κοινωνικών προβλημάτων και διαμορφώνει και τον κυρίαρχο στόχο της πενταετίας που ακολουθεί.

        Η προσπάθεια για μείωση της ανεργίας με την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης μέσα από την παραγωγή παρεμβάσεων αλλά και εκμετάλλευσης προγραμμάτων απασχόλησης διαμορφώνει τον άλλο επίσης στόχο της ερχόμενης πενταετίας.

        Η συνεργασία μας με τους λοιπούς Δήμους του Νομού μας για τη επίλυση ζητημάτων μείζονος σημασίας κρίνεται απαραίτητη και πρέπει να είναι ειλικρινής και όλοι οι Δήμοι να είμαστε στην ίδια πλευρά.

Η απαίτηση του Νομού για ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο χρονοδιάγραμμα που η Κυβέρνηση έχει θέσει ενώνει του Δήμους του Νομού.

Η επέκταση του αυτοκινητόδρομου από Πύργο – Καλό Νερό – Τσακώνα είναι πανηλειακό αίτημα και έτσι το έχει διεκδικήσει η Αυτοδιοίκηση του Νομού μας.

Η πολιτική προστασία ειδικά στο κεφάλαιο των πυρκαγιών θέλει ενιαία αντιμετώπιση όλων μας γιατί η νωχελικότητα του ενός επηρεάζει αρνητικά τους όμορους Δήμους.

Στα απορρίμματα θέλει την κοινή προσπάθεια όλων των Δήμων για να εδραιώσει ο Νομός μας τον χαρακτηρισμό της πιο καθαρής περιοχής της Χώρας.

Ο Νομός πρέπει να αποκτήσει ΚΔΑΥ, ο Νομός πρέπει να ετοιμάζεται τώρα για νέο κύτταρο ΧΥΤΥ, ο Νομός πρέπει να ολοκληρώσει την διαχείριση των απορριμμάτων με σταθμούς μεταφόρτωσης προκειμένου να μειώσει τις αποστάσεις και το κόστος αποκομιδής.

Οι Δήμοι πρέπει να έχουν ενιαία έκφραση για την συντήρηση έργων που κατάκτησαν με πολύχρονες προσπάθειες.Η διαχείριση των αδρανών υλικών στα ποτάμια μας πρέπει να τύχουν μέριμνας Φορέα Διαχείρισης Αδρανών Υλικών προκειμένου να απομακρύνονται από τα φερτά υλικά και να καθηλώνεται η κοίτη η οποία τείνει να ξεπεράσει τη στέψη των αναχωμάτων».

Ακόμα ευχήθηκε χρόνια πολλά για τις Άγιες ημέρες και Καλή Χρονιά σε όλες και όλους τους παρευρισκόμενους.

Παραβρέθηκαν ο πρ. Επίτροπος και βουλευτής Ηλείας κ. Δημ. Αβραμόπουλος, οι βουλευτές κ.κ. Διον. Καλαματιανός και Μιχ. Κατρίνης, οι δήμαρχοι Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γαστούνης, Αρχ. Ολυμπίας και  Ζαχάρως κ.κ. Στ. Καννής, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, Γιαν. Λέντζας, Αλ. Καστρινός, Άρης Παναγιωτόπουλος και Κώστας Μητρόπουλος, αντίστοιχα, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικ. Κοροβέσης και Δημ. Νικολακόπουλος,  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ.Ε. κ. Σπ. Σκιαδαρέσης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Δ  ιευθυντής Ηλείας κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και αρχών και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα Νέα