Σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία ο Φωκίωνας Ζαΐμης για τη «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα»

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην Ηλεία, η πρώτη συνάντηση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλειου Γιαννόπουλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνου Νικολούτσου και επιχειρηματιών της περιοχής.

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Ζαΐμης υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας την πρόθεσή του να εστιάσει στα προβλήματα που μαστίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για σύσταση νέων ομάδων εργασιών που θα επιλύουν και θα επεξεργάζονται εξειδικευμένα θέματα, ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες μείωσης της γραφειοκρατίας για τις αδειοδοτήσεις των νέων αλλά και των υφισταμένων επιχειρήσεων.

Αργότερα, την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συνάντηση της «Συμμαχίας», αυτή τη φορά στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή.

Εκεί, ο κ. Ζαΐμης, επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα και μετατροπής του σε σύγχρονη επιχειρηματική κίνηση, ενώ υπογράμμισε πως οι συνεδριάσεις της «Συμμαχίας» θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και σε διάφορες πόλεις, ανάλογα με τα ζητήματα που ανακύπτουν και τις προτεραιότητες που υπάρχουν.

Περισσότερα Νέα