Σε κρίσιμη κατάσταση 42χρονη από την Αμαλιάδα – Τι είπε στο pelop.gr o καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωδών Νοσημάτων Μάρκος Μαραγκός.

22 Μαρτίου - 13:06 Τοπικά

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου η 42χρονη από την Αμαλιάδα που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από το νοσοκομείο Πύργου. Την ίδια ώρα, στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών που στα τέλη Φεβρουαρίου προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο pelop.gr o καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Μάρκος Μαραγκός, η κατάσταση της 42χρονης είναι πολύ βαριά και παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση του μικροβίου από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, όπως μας δήλωσε ο κ. Μαραγκός, από τους θεράποντες ιατρούς της 19χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών, που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα στα τέλη Φεβρουαρίου, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της σε κλινική στην Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί πρόβλημα στα κάτω άκρα. Έτσι κατόπιν σχετικών ενεργειών του κ. Μαραγκού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, η 19χρονη φοιτήτρια, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί σε ειδική κλινική πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ στην Αθήνα.

Ήταν άλλωστε και επιθυμία της ίδιας της οικογένειας της φοιτήτριας, που κατάγεται από την Αθήνα, η νοσηλεία της σε εξειδικευμένη κλινική προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, έχει διαφύγει το κίνδυνο και γι’ αυτό άλλωστε είχε ήδη μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου.

Υπενθυμίζεται πως η φοιτήτρια είχε καταρρεύσει μέσα στο μαθηματικό τμήμα κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης και αμέσως είχε μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ , όπου είχε εισαχθεί διασωληνωμένη στην ΜΕΘ. Ήταν το δεύτερο από τα τρία κρούσματα μεταξύ φοιτητών.

πηγή: https://pelop.gr/

Περισσότερα Νέα