Σε λειτουργία εφαρμογή για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον Δήμο Πύργου

24 Ιουλίου - 17:02 Τοπικά

Η παρουσίαση του προγράμματος Pyrgos sence city πραγματοποιήθηκε με κοινή συνέντευξη τύπου, χθες από τον Αντιδήμαρχο κ. Μπέλτσο Διονύσιο τον Δρ. Ερευνητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Τρανώρη, τον Μεταπτυχιακό συνεργάτη κ. Κων/νο Μπακούλιο, και τον Μεταπτυχιακό συνεργάτη κ. Απόστολλο Παλλαδινό.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέλτσος το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και δίνει την ευκαιρία της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των δημοτών και των υπηρεσιών του Δήμου. Το πρόγραμμα δεν κοστίζει τίποτα στο δήμο και δίνει την δυνατότητα στους δημότες να μεταφέρουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα στις υπηρεσίες του Δήμου. Ο κεντρικός διαχειριστής από πλευράς δήμου θα λαμβάνει το αίτημα και θα το μεταφέρει στην αρμόδια υπηρεσία, όπου θα αναλαμβάνει την επίλυσή του, και στη συνέχεια μέσω της ίδιας εφαρμογής θα ενημερώνει για την πορεία επίλυσης. Από πλευράς δήμου 8 υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν στην χρήση της εφαρμογής, χωρίς όμως να αποσπώνται από την υπηρεσία τους.

 Ο κ. Τρανώρης ανέφερε ότι ο Πύργος είναι ο δεύτερος μεγάλος δήμος που εντάσσεται στην εφαρμογή μετά των Δήμο Πατρών. Το λογισμικό έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα χρόνο και προς το παρόν διατίθεται δωρεάν στους Δήμους που επιθυμούν να ενταχθούν.

Στην συνέχεια ο κ. Τρανώρης έκανε παρουσίαση της εφαρμογής η οποία διατίθεται και σε κινητά τηλέφωνα και σε υπολογιστή. Ο πολίτης επιλέγει αρχικά την κατηγορία του προβλήματος (πχ ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα κλπ), στη συνέχεις το είδος του προβλήματος (πχ σπασμένη λάμπα, χαλασμένος κάδος κλπ) και τέλος επισημαίνει την ακριβή τοποθεσία του προβλήματος. Επίσης μπορεί να ανεβάσει φωτογραφία ή και κάποιο σχόλιο.

Η διεύθυνση της εφαρμογής είναι: https://pyrgos.sense.city/

Περισσότερα Νέα