Σε μαθητή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου η θέση του λαμπαδηδρόμου, από τον πρόεδρο της ΤΚ Αρχαίας Ολυμπίας Παν. Μαντά!

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

   Στον Ολύμπιο μαθητή του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, Παναγιώτη Δεββέ του Νικολάου, αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του λαμπαδηδρόμου, ο πρόεδρος της Τ.Κ Αρχαίας Ολυμπίας, Παναγιώτης Μαντάς, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση, απόλυτα συνυφασμένη με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

   «Η φιλοσοφία του Ολυμπισμού στηρίζεται στις αρχές της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας με σκοπό τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό. O Ολυμπισμός οδηγεί σε έναν άλλο, εξιδανικευμένο τρόπο ζωής, που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία των πολιτών», σημείωσε ο ίδιος, που δεν έκρυψε την πικρία του για όσα ακολούθησαν της κληρώσεως του ονόματος του, για τους λαμπαδηδρόμους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

   «Με αφορμή την πρόσφατη κλήρωση για την λαμπαδηδρομία, διαδικασία ανοικτή για όλους τους συμπολίτες μας, η οποία έγινε με πλήρη διαφάνεια, διαπίστωσα με μεγάλη λύπη ότι υπάρχουν άτομα τα οποία δεν εκτιμούν ή συμμερίζονται αυτές τις αρχές και τα ιδεώδη.

   Στο όνομα αυτών των αξιών και λαμβάνοντας υπόψη τα πάσης φύσεως σχόλια – τα οποία περιφρονώ και απορρίπτω αλλά λαμβάνω υπόψη για να “απαλύνω τις ευαισθησίες” κάποιων “εύθικτων” συμπολιτών μας, οι οποίοι αρκούνται και αρέσκονται συζητήσεων σε πηγαδάκια, αντί της ενεργής και θετικής συμμετοχής στα κοινά, αποφάσισα συνειδητά να θέσω εαυτόν εκτός της διαδικασίας της λαμπαδηδρομίας», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε «…ας γευτεί αυτή την χαρά και την τιμή κάποιος συνάνθρωπος μας που είμαι βέβαιος ότι θα την εκτιμήσει πραγματικά και θα είναι για αυτόν μια εμπειρία αξέχαστη». Έτσι, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, ένας από τους λαμπαδηδρόμους της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» θα είναι ο  μαθητής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παναγιώτης Ν. Δεββές, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και εκπαιδευτικών του, οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για την ευκαιρία που θα δώσει στον Παναγιώτη, να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

   Ο κ. Μαντάς, θέλοντας να βάλει κάποια πράγματα στη «θέση τους» κατέληξε στη δήλωση του: «Ποτέ ως τώρα δεν χρησιμοποίησα – και ούτε πρόκειται να το κάνω – το οποιοδήποτε αξίωμα/θέση για να προβληθώ ή να επωφεληθώ. Το ήθος και ο χαρακτήρας διαφαίνονται εν καιρώ μέσα από τις πράξεις και τα έργα μας. Δεν ανέχομαι προσβολές άτοπες και ανυπόστατες κυρίως δε σε επίπεδο προσωπικό. Επιδιώκω και προωθώ τον διάλογο με ουσιαστικά επιχειρήματα».

Περισσότερα Νέα