Σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού ο Δήμος Ήλιδας!

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου είχε μία από τις πρώτες του συναντήσεις-μετά τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος- ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, στο πλαίσιο των επαφών του στα Υπουργεία για την προώθηση ζητημάτων του δήμου.

Με τον κ. Παπαστεργίου ο κ. Λυμπέρης συνδέεται με μακρά φιλία, καθώς ο νυν Υπουργός μέχρι πρότινος κατείχε την θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και μπορεί να ανήκαν σε διαφορετικές παρατάξεις η συνεργασία τους ωστόσο ήταν στενή καθώς και για τους δύο προείχε η επίλυση των αυτοδιοικητικών ζητημάτων και η καλύτερη λειτουργία των δήμων.

Στενή θα είναι και στο εξής η συνεργασία τους, καθώς ‘τρέχουν’ οι διαδικασίες για το πρόγραμμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΟΤΑ, θέμα το οποίο κυριάρχησε στην πρώτη τους συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Νέα τεχνολογικά μέσα

Ο Δήμος Ήλιδας έχει εξασφαλίσει ποσό ύψους 1.000.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ», του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος του προγράμματος είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων, που θα βελτιώσουν την διαχείριση και την λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος. Ουσιαστικά, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους με το εν λόγω πρόγραμμα να ευθυγραμμιστούν με την κεντρική διοίκηση στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να βελτιώσουμε, να αναβαθμίσουμε επί της ουσίας, την καθημερινότητα των δημοτών και των τοπικών κοινωνιών και σε αυτή την κατεύθυνση προχωράμε στον Δήμο μας το πρόγραμμα “Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ”. Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται βασίζονται σε επτά άξονες και σε αυτούς θα κινηθούμε για την υλοποίηση εκείνων των έργων που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα και θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του δήμου, στην φιλοσοφία του marketplace με την μεθοδολογία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε ο κ. Λυμπέρης.

Αναφορικά με την συνεργασία του με τον κ. Παπαστεργίου, ανέφερε: «Με τον νέο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί, έχουμε συμβάλλει από τις θέσεις μας ο καθένας στην ΚΕΔΕ για την προώθηση σημαντικών θεμάτων της Αυτοδιοίκησης και είναι ευτυχής συγκυρία που ανέλαβε το συγκεκριμένο Υπουργείο. Θεωρούμε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων και θα συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια».

 

Οι άξονες

Τα έργα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος διαρθρώνονται σε επτά κατηγορίες: Βιώσιμη Μετακίνηση- Εξοικονόμηση Ενέργειας- Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων-  Βελτίωση Εξυπηρέτησης Πολίτη και Επιχείρησης- Βελτίωση Ποιότητας Ζωής- Ενίσχυση τοπικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης και Διαφάνειας- Προστασία από Κυβερνοεπιθέσεις και ενίσχυση Ψηφιακών Υποδομών.

Περισσότερα Νέα